Otthon / Egészségügy / Ausztria bekeményít, előkészítették az új szigorításokat – 24.hu
Austrian Chancellor Sebastian Kurz arrives to give a statement to media after talks with Bavaria's State Premier at the customs office in Bad Reichenhall, southern Germany, on the Austrian border, on October 9, 2020, amid the new coronavirus COVID-19 pandemic. (Photo by Sven Hoppe / POOL / AFP)

Ausztria bekeményít, előkészítették az új szigorításokat – 24.hu

Sajtóértesülések szerint újabb szigorítások bejelentését tervezi az osztrák kormány, mert félő, hogy a koronavírus-járvány terjedése túlterheli az egészségügyi rendszert, írja a Guardian.

Sorra dőlnek meg a fertőzöttségi rekordok Európában

Magyarország mellett Németországban, Lengyelországban és Ukrajnában is rekordszámú új fertőzöttet azonosítottak pénteken. A németeknél 19 059 új

Szombaton 5349 új esetről adtak hírt Ausztriában, egy nappal korábban pedig 5627-tel csúcson volt az új fertőzöttek száma.

Sebastian Kurz osztrák kancellár korábban arról beszélt, a kórházak kapacitásai kimerülhetnek, ha napi 6 ezer új beteget találnak. Hozzátette, gazdaságilag pusztító lenne egy második kijárási tilalom és ezt szeretnék a legkevésbé alkalmazni, de az osztrák sajtó szerint már készítik elő az új intézkedéseket.

Ausztriában jelenleg relatíve enyhék a korlátozások, a bárok, éttermek és a színházak is nyitva vannak.

Most viszont állítólag este nyolctól reggel hatig tartó éjszakai kijárási tilalmat terveznek, ami alól csak azok jelentenének kivételt, akik munkába mennek vagy a szabadban edzenek.

Az új szabályozás értelmében az éttermek nappal is csak elvitelre szolgálhatnának ki, a színházakat, mozikat bezáratnák, a szállodák pedig csak tréningen résztvevő vagy munka okból érkező vendégeket fogadhatnának, közölte a közszolgálati ORF a tervezett kormányrendeletre hivatkozva.

A Kronen Zeitung azt írta, a síliftek csak élsportolók számára lennének elérhetők, ezen kívül hegyi mentéseknél lehetne igénybe venni azokat.

Az üzletek és iskolák ugyanakkor nyitva tartanának, de a boltokba 10 négyzetméterenként csak egy embert engedhetnének be.

[central_CentralArticleListWidget list_view_type=”1″ content_params=”r=belfold,r=kozelet,r=kulfold,r=gazdasag,r=tech,r=tudomany,t=koronavirus” title=”Koronavírus – Még több hír a témában” title_color=”1″ item_number=”3″ hide_image=”true” hide_lead=”true” tag_select=”-1″ fontsize_title=”1″ underline_title=”0″ inverse_title=”0″ title_position=”0″

Kiemelt kép: Sven Hoppe / POOL / AFP

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Orbán Brüsszelbe megy pénzt intézni pénteken

Pénteken Brüsszelbe utazik Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: