Otthon / Egészségügy / Zacher Gábor több őszinteséget, nagyobb szigort várna – 24.hu

Zacher Gábor több őszinteséget, nagyobb szigort várna – 24.hu

Szerinte nagyobb szigor kellene a járvány megfékezéséhez. Úgy vélte, ha nem változik a törvény, a mentőszolgálat összeomlik.

Klubrádióban Zacher Gábor azt mondta, jóval szigorúbb intézkedések kellenek a koronavírus-járvány megfékezéséhez. Az ismert toxikológus, mentőorvos élesen bírálta a kormányfő által bejelentett lépéseket, amelyek közül az ingyenes parkolásról azt mondta, az egyenesen maga a halál.

Szerinte legalább a középiskolákban át kellene állni az online oktatásra, a kijárási korlátozást időben ki kellene terjeszteni, nem csak hajnalra elrendelni, vissza kellene állni az idősávos vásárlásra, elnapolni minden halasztható egészségügyi beavatkozást, mert a frontvonalban elfogynak az orvosok, ápolók, szakdolgozók.

Mint fogalmazott: hely, gép, gyógyszer van, ember nincs, márpedig az intenzív terápia, a fertőző betegek ellátása, a lélegeztetés olyan  speciális szakterület, amit nem lehet egy délután megtanulni. A covidos betegekkel foglalkozók látják, hogy ez a kór nagyon-nagyon durva – hangsúlyozta. Szerinte őszinte kommunikáció kell, hogy az emberek tudják, mivel állnak szemben, megértsék a védekezés fontosságát.

Zacher Gábor az egészségügy átalakításáról azt mondta, ha marad a jogállási törvény, a másodállás szabályozása, akkor januárban az intenzív és a sürgősségi ellátás, a mentőszolgálat összeomlik, hiszen a mentőknél az orvosok többsége részállásban dolgozik. Szerinte az egészségügyet egységben kell kezelni, nem megoldás, ha kiemelik az orvosokat, és őket megfizetik mert egy orvos egyedül nem ér semmit. Egységesnek kellene lennie a bértáblának, a röghözkötés szabályozásának és mindennek, mert csak így működhet az ellátás.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: