Otthon / Friss hírek / A Magyar Telekom már jelezte, hogyan lehet igénybe venni az ingyenes internetet – hvg.hu

A Magyar Telekom már jelezte, hogyan lehet igénybe venni az ingyenes internetet – hvg.hu

Számlára és oktatási azonosítóra van szükség.

Ahogyan azt a hvg.hu is megírta, 30 napra ingyen férhetnek hozzá az internethez azok, akiknek a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kellett átállniuk. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a szolgáltatás ingyenes igénybevételére jogosult lehet az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője (vagy az a személy, akinek előfizetését a tanuló vagy törvényes képviselője használja). Szintén jogosult az ingyenes internetre az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató (vagy az, akinek az előfizetését használja).

A szolgáltatók közül eddig a Magyar Telekom reagált a hírre, a szerkesztőségünknek küldött közleményből kiderül, hogy az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között. Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleink is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5% ÁFA-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.

Orbán Viktor egyébként Facebook-videóban írta alá a kormányrendeletet egy világtérkép előtt ülve, és azt is mondta, hogy a szolgáltatók ennek a döntésnek valószínűleg nem fognak örülni, de a Magyar Telekom reakciója nem ezt erősíti.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: