Otthon / Friss hírek / Orbán: ingyen internet jön a digitális oktatásban tanulóknak

Orbán: ingyen internet jön a digitális oktatásban tanulóknak

Aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók, írja az MTI. 

Orbán Viktor szombaton a Facebookon megosztott videójában beszélt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésről. A kormányrendelet szó szerint azt mondja, hogy a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet. Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják

 

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a fiatalokat arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

Érdemes megjegyezni azonban, hogy Stummer János jobbikos országgyűlési képviselő, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke november 11-én már beadta javaslatát az Országgyűlésnek, hogy az állam a járvány ideje alatt minden gyermeket nevelő család és digitális oktatásban részt vevő pedagógus számára biztosítsa térítésmentesen az internetet, így az oktatásban való ingyenes részvételt.

Ahogyan Stummer közösségi média oldalán fogalmazott:

Az, hogy mindenki részt vehessen az oktatásban, ALAPJOG. Az, hogy a járvány idején is megtehesse minden diák, hogy digitális környezetben is folytatni tudja a tanulmányait, ALAPJOG. Az, hogy ebben a helyzetben önhibáján kívül senki ne essen el a tanulás lehetőségétől, ALAPJOG.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: