Otthon / Barcsi hírek / „Sunyi törvénykezés a valódi védekezés helyett!” INTERJÚ DÉL-SOMOGY ELLENZÉKI ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJÉVEL A KORMÁNY VISELT DOLGAIRÓL

„Sunyi törvénykezés a valódi védekezés helyett!” INTERJÚ DÉL-SOMOGY ELLENZÉKI ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐJÉVEL A KORMÁNY VISELT DOLGAIRÓL

A dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselőjét, a Jobbik alelnökét, a 2018-as országgyűlési választáson a 77 települést felölelő somogyi 2-es választókörzetben 38 százalék feletti eredményt elérő Ander Balázst faggattuk a narancsos hatalom aktuális húzásairól

Ander Balázs ellenzéki országgyűlési képviselő, Jobbik

HDS: -A Fidesz visszatérő vádja, hogy az ellenzék a vírus oldalára állt. Így van ez?

Ander: -Agymosó és hazug propagandának kétségkívül megteszi ez az állítás. De a valóság az, hogy Orbán válságkezelése elhibázott: ezer sebből vérzik a felkészülés mind egészségügyi, mind oktatási, mind gazdasági vonatkozásban. Kritikus helyzetbe került a teljesítménye határán álló egészségügy és oktatási rendszer. Káosz uralkodik mindkettőben, hiányos és egymásnak ellentmondó információk útvesztőiben kell feltalálniuk magukat a súlyosan túlterhelt dolgozóknak. 

HDS: -Az orsztrákokra tekintenek Orbánék laboratóriumként, pedig Ausztriában sokkal felkészültebben várta a második hullámot az egészségügyi rendszer.

Ander: -Ez a helyzet. Sajnos Magyarországon sokkal többen halnak meg naponta lakosságarányosan a Covid-ban, mint Ausztriában. Orbánék a nyarat nem a második hullámra való felkészüléssel töltötték, hanem a közvagyon és a Balaton kimentésével (alapítványokba), jachtozással, helikopterezéssel. 

HDS: -Hadd idézzek valamit. Orbán ezt mondta a nyáron:  „A második körre azért már úgy fordulunk rá, hogy meglesznek az egészségügy átalakításának, kiigazításának azok a lépései, amelyek nagyobb esélyt nyújtanak a tökéleteshez közelítő védekezésre.”  Úgy érzik, hogy ez nem állja meg a helyét?

Ander: -A valóság Orbán hazugságának minden szavára rácáfolt. A  megfelelő személyzet hiánya miatt jelenleg legfeljebb 1200 intenzíves ágy áll rendelkezésre Magyarországon, holott Orbánék a legrosszabb forgatókönyv alapján 4500 darabbal számolnak. 

HDS: -Nem csak az egészségügy, hanem a gazdasági intézkedések terén is kritizálják a kormányt.

Ander: -Miközben milliókat vállal át a profi focisták fizetéséből az állam, ám a profi kulturális vagy turisztikai dolgozókéból semennyit, vagy maximum 50 százalékot. 

A Jobbik követeli – ahogy tavasszal is követelte -, hogy minden olyan magyar ember bérének 80 százalékát vállalja át az állam, akinek állása a járvány miatt veszélybe kerül. Ez az egyetlen, Európában már bizonyított munkahelymegőrző válságkezelés. A Magyar Munkahelyvédelmi Alap még márciusban előterjesztett koncepciójáról nem hajlandóak semmiféle érdemi egyeztetést folytatni.

HDS: -Ejtsünk néhány szót arról a törvényjavaslat-cunamiról, ami kiverte a biztosítékot az összes ellenzéki pártnál.

Ander: -A kormány az éj leple alatt (éjfél előtt egy perccel), mint a settenkedő tolvaj, nyújtotta be a választási törvény módosítását, megváltoztatnák a közpénz fogalmát és betonozzák az alapítványaikba a kimentett közvagyont. A demokrácia megcsúfolása, amikor egy választási törvénymódosítást az éj és a járványhelyzet leple alatt, mindenfajta egyeztetés nélkül, saját hatalmuk bebetonozása érdekében nyújt be egy kormány.

Szászfalvi László, a térség Fidesz-KDNP-s képviselője mindenben támogatja a kormányt

HDS: -Kissé költői a kérdés, de mi lehet a kormánypárt célja?

Ander: -A választási törvény módosításának egyetlen célja, hogy megnehezítse az ellenzék listaállítását. Miközben emberek halnak meg százával, tömegek vesztik el állásukat, az egészségügyi rendszer pedig működése határához ért, a Fidesz csak a saját hatalmának bebetonozásával foglalkozik. 

HDS: -A közpénz fogalmát is újradefiniálnák Orbánék…

Ander: -Még arra is volt ideje a tolvajkormánynak a súlyos járványhelyzetben, hogy módosítsa a közpénz fogalmát. Persze kevésbé egzakt és precíz módon az eddigiekhez képest. A sokkal felületesebb meghatározással ismét a saját bőrüket mentik.  

HDS: -Mondják önök. A Fidesz viszont máshogy indokolja mindezt.

Ander: -A tolvajok szeretnék meghatározni a közpénz fogalmát. Mi lesz legközelebb? A “jó keresztény” Kaleta Gábor dolgozza ki a gyermekvédelmi törvény módosítását? 

HDS: -Evezzünk más területre! Mindenki nyugodjon meg, a kaszinók működni fognak! – mondhatja ironikusan a kormány. Mi erről a Jobbik véleménye?

Ander: -Ne legyen senkinek kétsége, a kaszinóknak azért nem kellett bezárnia, mert azok bevételei Orbán strómanjainak zsebében landolnak. A Jobbik 2022-ben felülvizsgálja a kaszinóprivatizációt, és elszámoltatja a közpénztolvaj strómanokat. Az sem véletlen, hogy Vajna kaszinói nem a néhai producer özvegyére, hanem Orbán bizalmas üzletember-barátainak érdekkörébe került. 


HDS: -Rengeteg a bajuk Kövér Lászlóval is, illetve a házelnöknek önökkel, jobban mondva pártjuk elnökével. Erre önök úgy reagálnak, hogy Kövér méltatlanná vált az Országgyűlés vezetésére, egy ilyen mentálisan labilis ember nem vezetheti a házbizottságot. Lehet még a kölcsönös ellenségeskedést tovább fokozni?

Ander: -Lassan alig marad olyan csoport, amelyiket ne sértette volna meg már Kövér elvtárs, aki láthatóan nehezen tudja feldolgozni, hogy a kormány elbukta a vírus ellen küzdelmet. A képviselőnők elleni kirohanása, alázása, valamint Jakab Péter “lebüdösbunkózása” után minden ellenzéki szavazót joggal sérthetett meg moslékkoalíciós dühkitörésével a Fidesz házmestere. 

HDS: -Az információ, a nyilvánosság hatalom. Nem véletlenül tekintik sokan a negyedik hatalmi ágnak a sajtót. A minap robbant az új botrány. Miként látja, mennyire felel meg a demokrácia elveinek a közmédia működése Magyarországon?

Ander: -“Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják!” – mondhatja nyugodtan minden következmények nélkül napjainkban a közmédia egyik vezető propagandistája. Az Észak-koreai szinten álló közmédia lelepleződése után minden normális országban vizsgálat indulna, de ilyen Orbánisztánban elképzelhetetlen. Éves szinten százmilliárd forintnyi közpénz megy a közmédiának nevezett propagandára. Annak a pénznek a jelentős részét az ellenzékkel szimpatizáló adófizetőktől szedi be a magyar állam. Teljesen elfogadhatatlan és elképesztő az a gyakorlat, ami a jelzett ügyből is kiviláglik. Azt kell, hogy mondjam, a Kádár-korszak végén szabadabb volt Magyarországon a sajtó, mint 2020-ban a “szabadságharcos” Orbánék alatt. 

P. R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: “Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár”

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, elnöke a közösségi oldalán reagált a mai bejelentett kormányzati korlátozásokra, az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: