Otthon / Friss hírek / Jakab Péter: „A kormány nem a magyar munkavállalókat, hanem a gazdasági bevándorlókat támogatja”

Jakab Péter: „A kormány nem a magyar munkavállalókat, hanem a gazdasági bevándorlókat támogatja”

Orbán Viktor azt mondta annyi munkahelyet fog teremteni, amennyit a vírus elpusztított. Nos úgy tűnik a miniszterelnök a külföldiek munkahelyeire gondolt.

– mondta Jakab Péter a Jobbik elnöke, a Tiszaújváros határában épülő konténerváros előtt.

Az állami MOL Petrolkémia Zrt. poliolol gyárát építő és kiszolgáló konténerekben több ezer főleg török vendégmunkás lakik. Egyébként éppen a sajtótájékoztatóval egy időben szavazta le a parlament szakbizottságában a kormánypárti többség a Jobbik munkahelyvédelmi javaslatát, amely a magyar munkavállalóknak biztosítana jobb életet.

Jakab Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a magyar kis és közepes vállalkozások (kkv szektor) semmilyen érdemi támogatást nem kapnak a kormánytól a munkahelyek megvédéséhez, aközben a Mol beruházása 12 milliárd forintos támogatás kap, és 28 milliárdos adókedvezményt kapott az Orbán kormánytól.

A tiszaújvárosi üzem
A tiszaújvárosi üzem
mol.hu

Itt jelenleg 2 ezren dolgoznak, 75 százalékuk külföldi. Mindez egy olyan megyében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csak az elmúlt fél évben a válság hatására, 25 százalékkal emelkedett a munkanélküliek aránya, holott ebben a térségben eleve nagyon magas a munkanélküliség. Ki lehet tehát jelenteni, hogy a kormány nem a magyar munkavállalókat, hanem a gazdasági bevándorlókat támogatja.

– jelentette ki Jakab Péter.

Jakab Péter
Jakab Péter Jobbik elnök
facebook

A Jobbik munkahelyteremtő és megtartó javaslata az volt, hogy a koronavírus-járvány nyomán megjelent válságot a nagy cégek magyar munkaerővel kezeljék. Ennek lényege, hogy a nagy vállalkozások, a nagy beruházások során a cégek, minimum 90 százalékban kizárólag magyar munkaerőt foglalkoztassanak. Ez ellen szavazott most a Fidesz-KDNP.

A magyar kormány ezzel nem a magyarok, hanem a külföldiek munkahelyeit védik,  nyilván azzal a céllel, hogy Magyarország továbbra is vonzó célpontja legyen az olcsó keleti vendégmunkásoknak, akikkel aztán le lehet törni a magyarok béremeléésrt folytatott küzdelmet – mondta Jakab Péter hozzá téve, hogy a Jobbik nem ezt javasolja. Mint hangsúlyozta,  hazánknak nem keleti vendégmunkásokra, hanem nyugati bérekre van szüksége ezért szerinte 2022-ben a választók arról döntenek majd, hogy  rabszolgatársadalmat, vagy jóléti társadalmat kell építeni.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: