Otthon / Barcsi hírek / Ander Balázs szerint az előválasztás is szóba jöhet a somogyi 2. választókerületben – barcsihirek.hu

Ander Balázs szerint az előválasztás is szóba jöhet a somogyi 2. választókerületben – barcsihirek.hu

A térség valódi ellenzéki képviselője, Ander Balázs telefonos érdeklődésünkre megerősítette a barcsmédia tudósítását, s hozzátette. Akkor sem ijedt meg, amikor megalakították Somogy megye déli részén az itteni első Jobbik szervezetet, úgy, hogy a párt akkor még nem is volt a parlamentben. Most sem fog megfutamodni semmiféle kihívás elől. Vállalja akár az előválasztást is, nem fél egyik kihívótól sem, hiszen jobb és baloldalról egyaránt nagyon sok ellenzéki polgár bizalmát élvezi. Aztán pedig ezer százalékos erőbedobással fog azért küzdeni, hogy a kormánypárti jelölttől elhódítsa az egyéni mandátumot. Hogy végre Dél-Somogynak tényleg olyan egyéni országgyűlési képviselője legyen, aki tősgyökeres dél-somogyi, aki valóban az itt élőket képviseli az Országgyűlésben.
A cikk az alábbi linken is elérhető:

Ezt az együttműködést tulajdonképpen a választópolgárok kényszerítették ki – mondta Ander Balázs a Dráva Hullámnak adott interjújában. „Ne beszéljünk mellé, minden párt végzett ezzel kapcsolatos közvélemény-kutatásokat” – fogalmazott a honatya az ellenzéki együttműködés kapcsán.

A Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője kérdésünkre elmondta: felsőbb szinten egyeztetnek a pártok a jelöltek személyéről, de szerinte fontos, hogy az ellenzéket egy integratív jelölt képviselje. 2018-ban nagyon kevés helyen született egyéni győzelem – utalt a korábbi számokra Ander Balázs, hangsúlyozva: „ez egy jó jelzés, hogy az ellenzéki választópolgárok kiben látják az integratív erőt.” Ander Balázs a DK és a Jobbik legutóbbi választási eredménye kapcsán elmondta: „A számok, a 38% feletti eredmény és a 6% alatti eredmény önmagukért beszélnek.” A Somogy 2. választókerületben megjelent Demokratikus Koalíciót népszerűsítő kiadványról szólva a képviselő azt mondta: „egyfajta bejelentkezésnek is tekinthetjük arra vonatkozóan, hogy itt a DK szeretne egyéni képviselőjelöltet indítani”. Ander Balázs hangsúlyozta: most megjelent egy DK-s kiadvány, ő pedig hetente szólal fel az országgyűlésben. A Jobbik alelnöke nem zárkózott el attól, hogy előválasztáson döntsenek az ellenzéki szavazók a közös ellenzéki jelölt személyéről a barcsi központú választókerületben. Egy korábbi interjúban Ander Balázs elutasította az ellenzéki pártok jelenlegihez hasonló együttműködését, és úgy fogalmazott: „olyasféle koalícióról senki ne álmodjon rémeket, amelyben ezek a pártok így közösen szerepelnének.” Kérdésre a képviselő elmondta: korábban Churchill sem gondolta, hogy Sztálinnal fog együttműködni. Ander Balázs szerint a fő cél most a kormányváltás.

Kép forrása: barcsihirek.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szijjártó szerint nincs abban semmi meglepő, ha a magyar kormány kémszoftvert vásárol

„Nincs abban semmi meglepő”, ha Magyarország külföldről vásárol speciális kémszoftvert, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: