Otthon / Friss hírek / AZ ÉREM MÁSIK OLDALA – MIÉRT NEM TUD MINDEN POLGÁRMESTER OSZTOGATNI
A kép forrása: internet

AZ ÉREM MÁSIK OLDALA – MIÉRT NEM TUD MINDEN POLGÁRMESTER OSZTOGATNI

Egy kistelepülési polgármester panaszolta, hogy nem tud sem anyagi támogatást, sem élelmiszercsomagot osztani a település lakói számára. Gyakorlatilag a fennmaradásért küzdenek és örülnek, hogy nincsenek csődközelben. A kormány ilyen-olyan adóelvonása nagyon hiányzik a költségvetésből.

Sok községben bőkezű volt az önkormányzat, hol étkezési utalvánnyal,  hol készpénzzel vagy élelmiszercsomaggal támogatta a családokat. Sajnos ez a szerencsés helyzet nincs mindenhol így. Amíg a kormánynak a sorosozás és a migránsozás mellett az önkormányzatok megsarcolása az elsődleges ezekben az ínséges időkben, elvonja azok egyes bevételeit ahelyett, hogy tényleges segítséget nyújtana, addig a szerényebb anyagiak közt vergődő települések nem tudják plussz juttatásokkal támogatni az ott élőket bármennyire is szeretnék.

Van ahol ilyen csomagokat kaptak a családok

Támogatnák ők a település lakóit de azon kívül, hogy segítséget nyújtanak munkahely keresésben, vagy közmunkában való foglalkoztatásban és a még meglévő munkahelyek megtartásában, mást nem tudnak tenni. Egy kis költségvetésből gazdálkodó önkormányzat ember feletti küzdelmeket kell, hogy vívjon azért is, hogy ne legyen csődközelben vagy csak a legminimálisabbra csökkentse a hiányt. Az általános szociális-társadalmi válság miatti elégedetlenség végül a frontvonalban keményen küzdő polgármestereken csattan. A lakosság rájuk haragszik, pedig sokszor eszköztelenek.

Más kérdés, hogy kiket is kellene támogatni? Azokat a családokat, akiknek tényleg hatalmas segítség egy-egy élelmiszercsomag, utalvány vagy készpénz, vagy azokat a polgárokat, akik még a szociális tüzifát is azonnal eladják amint megkapják… Nem könnyű helyzet, nem egyszerű döntésekkel. Már ahol van miről dönteni ebben a kérdésben. Az biztos, hogy ahol nem tud adakozni az önkormányzat, ott nem fogják segélyre szoktatni az ott élőket és nem is akarják.

Kormányunknak ideje lenne megtenni azokat a lépéseket, amelyek nem stadionokba vagy orgiákba vezetnek, hanem egy olyan útra, ahol az embereknek nem kellene segélyekért, csomagokért sorba állni a hivatalok előtt!

P.R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: