Otthon / Dél-somogyi hírek / Romokban áll a babócsai iskola, a Fidesz megint a gyermekekkel szúrt ki – delsomogy.ezalenyeg.hu

Romokban áll a babócsai iskola, a Fidesz megint a gyermekekkel szúrt ki – delsomogy.ezalenyeg.hu

Aki iskolát épít, az a jövőt építi, hangzott el Babócsán, a tavalyi projektindítón a térségi potentátok előtt, a helyiek viszont jelenleg úgy érzik: lehet, hogy a jövő épül, de közben a jelen romba dől.

A TELEPÜLÉSNEK ÍGÉRT ISKOLA UGYANIS KATASZTROFÁLIS ÁLLAPOTBAN VAN, MINDENT SITT BORÍT, ÉS EGYENLŐRE NINCS HÍR AZ ÉPÍTKEZÉS FOLYTATÁSÁRÓL.

Az idei tanévet már az új iskolában kellett volna kezdenie a babócsai gyerekeknek. Az épület viszont közel sincs készen.

Bővítés, fűtéskorszerűsítés, energiakorszerűsítés, ezek lettek volna állítólag megvalósítva a babócsai iskola felújításakor. Erre volt 1,1 milliárd forint, azonban az építkezésen behúzták a satuféket. Az épület most jobban hasonlít elhagyatott szovjet laktanyára, mint egy korszerűsítendő iskolára.

Még nyáron derült ki, hogy a kivitelező a járvány miatt csúszni fog a felújítás befejezésével. Januárról beszéltek, de a tankerület hirtelen felmondta a szerződést. Új közbeszerzés nem történt, a diákok addig a régi gyógyszertárban és a plébánián tanulnak, összezsúfolva, mint a heringek. Mindez a járvány kellős közepén.
“A szokásos Fidesz-megalománia áldozatai vagyunk” – magyarázta egy középkorú férfi a polgármesteri hivatal mellett.

“Belekényszerítették Babócsát valamibe, amit igazából nem akart, de a hatalom ráerőszakolta. Egy felújítás valóban ráfért az épületre, a tetőt ki kellett volna cserélni, illetve a szigetelés sem ártott volna, de sok faluban örültek volna, ha olyan az iskolájuk, mint a mienk volt. Néhány százmillióból tüchtigre ki lehetett volna pofozni, erre elszórtak rá több mint egymilliárdot, aztán itt állunk a sitthalomban, ki tudja, meddig.”

Sajnos Dél-Somogyban csak ennyire számíthatunk a Fidesztől. A pofátlanság netovábbja az, ami Babócsán és a környező településeken megy.

AZ OKTATÁS, AZ EGÉSZSÉGÜGY, AZ EMBEREK MEGÉLHETÉSE ÉS SOROLHATNÁNK. ORBÁNÉK MINDENKIRE RÁTAPOSNAK, AKIRE TEHETIK, ÉS EZT MÁR EGYRE KEVESEBBEN TŰRIK.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Fiatalok szja-mentessége: mi a kormány célja?

Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban bejelentette, hogy a 25 év alattiak mentesülnek a személyi jövedelemadó …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: