Otthon / Friss hírek / 3 milliárdért korszerűsítik a Fradi hat éve épült stadionját – hvg.hu

3 milliárdért korszerűsítik a Fradi hat éve épült stadionját – hvg.hu

A korszerűsítés annyiba kerül, amennyiből máshol egész stadionokat is fel tudtak húzni.

Hárommilliárd forintot adott a kormány az FTC Groupama Arénájának korszerűsítésére – szúrta ki az Index a Magyar Közlöny december 24-i kiadásában. Az előirányzat a kiemelt kormányzati magasépítések közé került be.

Bár arról egyelőre nem adott tájékoztatást a Ferencváros, mihez kezdenek a pénzzel, érdekes döntésről van szó, hiszen a stadiont hat évvel ezelőtt adták át, és összesen majdnem 15 milliárd forintba került.

A korszerűsítés nem csak azért érdekes, mert a Groupama Aréna jelenleg is a legkorszerűbbek között van Európában, hanem azért, mert például összesen egymilliárd forintból Mezőkövesden egy egész új stadiont is fel tudtak húzni, bár az jóval kisebb és egyszerűbb darab.

Úgy tűnik, a kormány annak ellenére sem áll le a stadionépítésekkel, hogy már nem csak a teljes NB I-nek épült új otthon (illetve a Budapest Honvédé jelenleg is épül), de már a másodosztály mezőnyének komoly része is európai meccs lejátszására alkalmas létesítményben játszik. Legutóbb például épp a Nyíregyháza nyolcezres arénájának látványtervei váltak nyilvánossá, annak a pályázatnak úgy sikerült milliárdokat drágulnia, hogy még azt sem tudni, mikor bonthatják le a régit.

Ezekhez képest szinte el is törpül a NB II-es Vasasnak jutatott kormányzati ajándék: ők összesen “csak” 350 millió forintot kaptak a stadion működtetésére.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: