Otthon / Friss hírek / Búcsút intett Orbán egy biztosnak, lemondott egy és kineveztek egy helyettes államtitkárt – napi.hu

Búcsút intett Orbán egy biztosnak, lemondott egy és kineveztek egy helyettes államtitkárt – napi.hu

Visszavonta Galambos Dénes volt fideszes parlamenti képviselő miniszterelnöki biztosi kinevezését 2020. december 31-ei hatállyal Orbán Viktor – derül ki a szerda esti Hivatalos Értesítőből, ahogy azt a Magyar Hang kiszúrta. Egy helyettes államtitkár maga mondott le az egészségügyből, míg Rogán Antal minisztériumában egy kinevezés is történt.

A miniszterelnök még 2018-ban nevezte ki Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosává Galambos Dénest, aki korábban a párt fideszes országgyűlési képviselője volt. A környékről szerzett a mandátumot még 2014-ben, majd a következő választáson nem sikerült újráznia.

A 63 éves jogász végzettségű Galambos felmentését nem indokolta meg Orbán Viktor kormányfő az értesítőben, de a Magyar Hang feleleveníti, hogy egyik feladata a térségben működő iparvállalatok működésével, fejlesztésével összefüggésben a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetések lebonyolítása volt. Viszont pont itt, a Dunaferr került válságos helyzetbe, az orosz tulajdonosi hátterű cégnek két egymást követő hónapban sem sikerült időben kifizetnie munkavállalói bérét, még karácsony előtt sem.

Lemondás és kinevezés is történt

Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkára eközben maga mondott le. Lépése annyiban nem volt váratlan, hogy pletykaként erről már októberben lehetett hallani a korábban a WHO-nál és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd az első Orbán-kormány alatt az Egészségügyi Minisztériumban tevékenykedő politikusról. Döntése háttere pontosan nem ismert.

Közben egy kinevezés is történt: a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnaknak a javaslatára German Nórát – 2021. január 1-jei hatállyal – a Miniszterelnöki Kabinetiroda helyettes államtitkárává nevezi ki Orbán Viktor – derül ki a Hivatalos Értesítőből.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: