Otthon / Barcsi hírek / ELKÉPESZTŐ, DE IGAZ! EZ ÖNNÉL IS KI FOGJA VERNI A BIZTOSÍTÉKOT! A FIDESZES VEZETŐK SZERINT CSAK POLITIKAI CSICSKÁK UGATNAK DÉL-SOMOGYI MÉLYSZEGÉNYSÉGRŐL

ELKÉPESZTŐ, DE IGAZ! EZ ÖNNÉL IS KI FOGJA VERNI A BIZTOSÍTÉKOT! A FIDESZES VEZETŐK SZERINT CSAK POLITIKAI CSICSKÁK UGATNAK DÉL-SOMOGYI MÉLYSZEGÉNYSÉGRŐL

„Amelyik politikai csicska Dél-Somogyi mélyszegénységről ugat…” –kezdődik az a gyűlölettől fröcsögő poszt, amit Barcs város fideszes polgármestere és alpolgármestere is lájkolt.
A poszt teljesen egyértelműen a dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselőjének, Ander Balázsnak szólt, hiszen a kormánypárti Szászfalvi Lászlóval ellentétben Ander gyakran szól a vidéki válságrégiókban élők nehéz helyzetéről. Természetesen mindenkinek joga van ilyen posztokkal telehinteni az internet világát. A primitív hangvételen sem lepődünk meg. S szeretnénk leszögezni, hogy ebben a történetben nem a dedós szöveg szerzője a lényeges. Abból –mint szokták volt mondani -tizenkettő egy tucat.
A lényeg a tízezres Dráva parti várost vezető két fideszes politikus szemlélete.
A lájkukkal (gyáva törléssel már ne fáradjanak, minden mentve, archiválva van…) egyértelműen kifejezték, hogy azonosulnak a poszttal.
Tehát szerintük is politikai csicskák ugatnak csak dél-somogyi mélyszegénységről. Hazánk egyik legrosszabb gazdasági-társadalmi mutatóival rendelkező járásában szerintük nincs mélyszegénység?
Vagy ha van, akkor arról csak politikai csicskák ugatnak, mert ugyebár a rendszer hűséges haszonélvezői alázattal hallgatnak az ittenieket érintő problémákról?
Az emlékezetes történelmi anekdota szerint Marie Antoinette francia királynétől származik a hírhedt mondás: “Ha nincs kenyere a szegényeknek, akkor egyenek kalácsot.”
Az emberek valós helyzetéről semmit sem tudó, pompában élő királyné állítólag ezt válaszolta azoknak, akik az éhező nép nyomoráról számoltak be neki.
A dél-somogyi városka előkelőségei talán a forradalom által elsöpört királyné szociálfilozófiai nyomdokaiba akartak ezzel az ostoba és vérlázító hitvallással lépni? Kitudja…
Az biztos, hogy egyiküket sem nyomasztják olyan anyagi gondok, mint nagyon sok dél-somogyi lakost.
Teljesen nyilvános adatok szerint Koós Csaba polgármester felesége az elmúlt években több mint 77 millió azaz 77.000.000 Ft területalapú támogatást vehetett föl a földbirtokai után. (Kis érdekesség, hogy ennek 80%-át egyébként az az Európai Unió biztosítja, amelyiket férjura pártja állandóan támad…)
Aki nem hiszi, az itt megnézheti:
Szalai Csilla alpolgármester asszonynak is van mit a tejbe aprítania. (Ezzel semmi gond sincs, bizonyára becsülettel megdolgozott érte, csak azt sem szabad mellette elfelejteni, hogy nem mindenki él olyan szerencsés helyzetben, mint őnagysága…) Alpolgármestersége mellett abban a családi temetkezési vállalkozásban dolgozik, amelyiknek a nyilvános cégadatok szerinti 2019-es nettó árbevétele meghaladta a 92 millió, azaz 92.000.000 Ft-ot.
Nincsen semmi gond azzal, ha valakinek sok földje van, és ha területalapú támogatást kap ezek után. Nem probléma a vállalkozás sem. A probléma azzal van, ha a dél-somogyi mércével nézve anyagilag sikeres emberek politikai pozíciót vállalva, a közösségi médián keresztül támogatásukról biztosítják azokat a gyűlölködő hangokat, amelyek szerint: „Amelyik politikai csicska Dél-Somogyi mélyszegénységről ugat…”
Tekintetes Asszonyok és Méltóságos Urak! Ti jódolgotokban tényleg úgy gondoljátok, hogy Dél-Somogyban nincs mélyszegénység? Ti a politikai vezető posztotok dacára tényleg nem tudjátok, hogy sok családban már nem csak hónap végén zsíroskenyér vagy cukorral meghintett kifőtt tészta a menü? Szerintetek tényleg nincs olyan, hogy dönteni kell: receptkiváltás vagy rezsiszámlák feladása? Szerintetek, aki rosszul él, az mind maga tehet róla?
Tekintetes Asszonyok és Méltóságos urak! Szerintetek, aki ezekről a bajokról beszélni merészel, az ugat?
Szerintetek, aki a pártotok által milliárdokból tolt propaganda ellenére szociális katasztrófáról beszél, az csakis politikai csicska lehet?
Ebben merül ki a kereszténydemokrata felfogásotok?
A térség kormánypárti országgyűlési képviselőjének hűséges híveinél/fegyverhordozóinál/csicskáinál (a helyes jelzőt válasszák ki maguk) ez a „szociális érzékenység” normája?
De az ilyen esetek után már nincs min meglepődni:
Szégyelljétek magatokat!
P.R.
Kiemelt kép: Magyar Narancs

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Die Welt – Egymás után kapja a pofonokat Orbán Viktor nemzetközi téren

A jobboldali Die Welt szerint Orbán Viktor nagyratörő ambíciói nem találtak megértő társaságra. A német lap szerint a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: