Otthon / Friss hírek / Összefogtak a horvát ultrák, együtt segítenek a földrengés sújtotta területen – 24.hu

Összefogtak a horvát ultrák, együtt segítenek a földrengés sújtotta területen – 24.hu

Pár órával a súlyos, 6,3-as erősségű keddi, horvátországi földrengés után a Dinamo Zagreb labdarúgócsapatának egyik legnagyobb ultracsoportja akcióba lépett, hogy segítsen a fővárostól 46 kilométerre fekvő Petrinja városában.

A kisvárosban és környékén több épület is összedőlt, a halálos áldozatok mellett sok személyt kellett kórházba szállítani.

A Bad Blue Boys a közösségi oldalán intézett felhívást a szurkolókhoz, hogy a Zábrág déli részén fekvő buzini bevásárlóközpont parkolójában lesz a gyülekező, ahonnan tömött autókkal indulnak a katasztrófa sújtotta területre.

„Lapátot, kesztyűt és mindent, ami segíthet, hozzatok” – írták a felhívásban, hozzátéve, mindenki hozzon magával vizet, és segítsenek bejárni a Petrinja környéki falvakat.

A Hajduk Split legendás ultrái is megmozdultak, a Torcida a következő üzenetet tette közzé:

Kedves Hajduk-rajongók és jóakaratú emberek! Mindannyian láttuk a sokkoló jeleneteket Petrinja és Sisak városából, ahol a lakóknak mielőbb szükségük van a segítségünkre. Sürgősen gyűjtést indítunk, élelmiszerre, higiéniai eszközökre és takarókra van szükség!

Osszátok meg a hírt a barátokkal és ismerősökkel, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy legalább egy kicsit enyhítsük a petrinjai és a sisaki emberek előtt álló nehéz napokat.”

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: “Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár”

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, elnöke a közösségi oldalán reagált a mai bejelentett kormányzati korlátozásokra, az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: