Otthon / Friss hírek / Fideszes világ: Európa rossz, mert ott királyok és feudalizmus van, míg a magyarok bajszosan bográcsoznak

Fideszes világ: Európa rossz, mert ott királyok és feudalizmus van, míg a magyarok bajszosan bográcsoznak

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés fideszes elnöke egészen új vádakat fogalmazott meg Nyugat-Európával kapcsolatban, amikor a Nyugat-Hírmondó, a megyei önkormányzat lapja az uniós fejlesztésekről és a jogállamisági vitáról kérdezte őt.

Németh szerint mi sem bizonyítja jobban, hogy alaptalanul vádolják Magyarországot a jogállamiság leépítésével, minthogy az EU több tagállamban is feudális viszonyok uralkodnak, példaként Dániát, Spanyolországot, Belgiumot és Svédországot említi.

„S tudjuk, a királyságban van uralkodó, az állampolgárok pedig tulajdonképpen alattvalók. Gondoljunk csak bele, hogy ezek az elmaradott berendezkedésű országok oktatnak ki bennünket a korszerű demokráciáról”

– szúrta ki a kormánypárti politikus szavait az Azonnali.

A Szájer József számára oly otthonos Belgiumról is meglepő a véleménye:

„Sokat elmond a hazánkat érő bírálatokról egyébként az is, hogy épp abban az országban is a király az államfő, ahol az Európai Unió legfőbb szervei működnek.”

És persze a francia elnök is középkori maradvány.

„De demokráciákban is találunk komoly eltéréseket. Franciaországban Emmanuel Macron köztársasági elnöknek – aki mellesleg Andorra hercege is – egy személyben normál esetben is sokkal nagyobb hatalma van, mint veszélyhelyzet idején rendkívüli felhatalmazással az egész magyar kormánynak.”

Persze igyekezett megfogni a magyar néplelket is.

“Az EU olyan, mint egy közös bográcsozás”

– közölte, majd kibontotta: mindenki maga hozta az alapanyagokat és közösen megfőzték az ételt, lennének, akik utólag meg akarnák határozni, hogy bizonyos résztvevők, például a bajszosok ne kaphassanak az ételből.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: