Otthon / Barcsi hírek / ANDER A LEGFŐBB ÜGYÉSZHEZ FORDULT

ANDER A LEGFŐBB ÜGYÉSZHEZ FORDULT

A dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője, Ander Balázs a legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez fordult.

A mentelmi jogától megfosztott fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István ellen megindult a nyomozás. A sajtó pedig egyre hajmeresztőbb adalékokkal szolgál az egész förtelmes ügy kapcsán.

A Boldog-sztori felgöngyölítésének kulcsembere a telex.hu-nak a dél-somogyi Zákány polgármesteréről, Jankó Szabolcsról is sokat beszélt.

Ander írásbeli kérdésében afelől érdeklődik Poltnál, hogy a gyanúsítottak között van-e dél-somogyi polgármester.

 

Várjuk a választ!

„Tisztelt Főügyész Úr!

Térségünk egyik polgármesterének, a zákányi Jankó Szabolcsnak a neve is felbukkant a mentelmi jogától megfosztott Boldog István-féle ügyben. Atelex.hu-Ön által bizonyára jól ismert -tegnapi cikke részletesen beszámol az egész felháborító történetről.

A vádirat lényege szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is.

Nagy Szilárd, a Boldog István ügyét –egy vádalku keretében –borító egykori fideszes polgármester most megnevezte azt is, aki elmondása szerint Boldog tanácsadója volt. Jankó Szabolcsról, Zákány fideszes polgármesteréről, illetve párjáról beszélt, akiknek tanácsait követte Boldog. Jankó Szabolcsról Nagy azt mondta,hogy ő volt az egyik kulcsfigura a TOP-os pályázatok mögött is: ,,az összes TOP-os pályázatunknál, amit megnyertünk, az ő cégét kellett megbízni kommunikációval”–olvasható a telex.hu cikkében.

Ha mindez bebizonyosodik, akkor kijelenthetjük, hogy messzire, egészen Dél-Somogyig nyúltak a “polip csápjai“.

Sokak számára jogos a kérdés, hogy a milliárdos csalással vádolt Boldognak egyszer csak beugrott, hogy “hoppá, a majd’ 400 kilométer messzeségben lévő dél-somogyi Zákányban van két tisztességes cég, nosza, hívjuk meg őket néhány 100 millió tisztességes elköltésére?”

Tisztelettel kérdezem tehát, hogy a Boldog-féle ügy gyanúsítottjai között van-e dél-somogyi polgármester?

Várom érdemi válaszát!”

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kukából kellett ennie a 13 éves fiúnak, miközben 2 éves öccsét ellátták a szülei, ezért féltékenységből az aknába dobta testvérét, aki megfulladt

Többszörösen minősített emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 13 éves fiatallal szemben, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: