Otthon / Friss hírek / Egy szélhámos átvert minket, de visszaszerezhetjük a pénzünket!

Egy szélhámos átvert minket, de visszaszerezhetjük a pénzünket!

A NER a Fidesz sikeres gazdasági vállalkozása. Elsősorban az ő szempontjából sikeres. A nemzeti nagytőkésítés, valamint a különböző pozíciók és tenderek által felhizlalt holdudvar révén a Fidesz számára igazán nyereséges üzlet az ország vezetése. De mit adott nekünk a kormány mindezért cserébe? És vajon mi lesz majd akkor, amikor elapad az uniós pénzcsap?

A Fidesz vagyonszerzési stratégiájának legeredményesebb eleme a nemzeti nagytőkésítés, ami egyben annak is jó példája, hogyan lehet a hatalom anyagi haszonra váltását közérdeknek álcázni. Ebben az esetben a legfőbb érv a Mészáros, meg Tiborcz-féle strómanokon keresztül zajló államosításra, hogy így legalább nem a külföldi nagytőke viszi ki a profitot. Ha így van, akkor csak annyi a különbség, hogy most a Fidesz holdudvara viszi haza a profitot. Persze, úgy illik, hogy ezért cserébe ad is valamit a kormányzat, afféle csereügyletként. Vannak is jóléti intézkedések, amelyeket néha az orrunk alá dörgölnek, jelezve, hogy jobb, ha kussolunk, megkaptuk, amit Gyurcsány alatt elvettek. Lehet, hogy így van, de az biztos, hogy ezért túl nagy árat fizettünk. Tehetetlenül néztük végig, ahogy „presztízsberuházásokra”, meg túlárazott közbeszerzésekre folytak el a százmilliárdok. Ennek ikonikus mementóit, az üres stadionokat még talán unokáink is látni fogják.

De ha a NER-t a Fidesz gazdasági vállalkozásának fogjuk fel, akkor felmerül a kérdés, mi az áru, amit ránk sóztak? Elsősorban a híres politikai termékek: a polgári Magyarország, aztán a migránsok elleni kerítés, az EU elleni szabadságharc, meg a világhírű sorosozós agymosás.

Ezekkel korbácsolták fel a zsigeri érzelmeket, cserébe szavazatokat és a hatalom eszközét kapták. Aztán mire elapad az uniós pénz, már utolsó darabig eladják lejárt szavatosságú árujukat. Üres lesz a polc és a zsebünk is, akkor a legelszántabb rajongók is rádöbbenhetnek, hogy hitelkártyával fizettünk a bóvliért. De már senkinél sem reklamálhatunk, a cég tulajdonosai leléptek, és nem számonkérhetők. Miért? Csak a szokásos: elfelejtettük elolvasni az apróbetűs részt. Jogi szempontból bevédték magukat.

A szemünk előtt zajlott az ország vagyonának együgyű strómanok kezére játszása, de senki nem tett semmit. Egyvalamit azonban még tehetünk, egyetlen lehetőségünk még maradt. 2022-ben megváltoztathatjuk a dolgok alakulását. Visszakérhetjük a pénzünket a kasszánál, és érvényt szerezhetünk abbéli felháborodásunknak, hogy egy szélhámos árvert minket.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: