Otthon / Friss hírek / Gál Kinga veszi át Szájer József helyét

Gál Kinga veszi át Szájer József helyét

Szájer botrányos távozása után megvan a néppárti delegáció elnöke.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja Gál Kingát választotta meg a magyar néppárti delegáció elnökének Szájer József helyére. Az így megüresedett képviselői mandátumot Schaller-Baross Ernő tölti be – közölte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője.

Gál Kinga 2004 óta tagja az Európai Parlamentnek, 2015 és 2019 között az Európai Néppárt alelnöke volt a testületben.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának új tagja az EP jogi bizottságának (JURI), továbbá foglalkoztatási és szociális bizottságának (EMPL) munkájában tagként, a fejlesztési bizottság (DEVE) és az USA-val fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (D-US) munkájában póttagként fog részt venni.

A magyar néppárti delegáció Kósa Ádám EP-képviselőt jelölte tagnak és alelnöknek az EP költségvetési ellenőrző bizottságába (CONT) – közölte Deutsch.

A változás hátterében a Fidesz-alapító Szájer botránya áll, aki szexbotránya miatt mondott le a pozíciójáról, majd a Fideszből is távozott.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

38 millió forintos robotokat vett a kormány

A kormány újabb kétmilliárd forintos eszközbeszerzéssel támogatta a koronavírus-járvány elleni védekezést az Egészséges Budapest Program …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: