Otthon / Friss hírek / Gátat szabnának a faktorcégeknek: a járvány ideje alatt ne lehessen letiltani az alacsony jövedelemből

Gátat szabnának a faktorcégeknek: a járvány ideje alatt ne lehessen letiltani az alacsony jövedelemből

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján beszélt legújabb parlamenti javaslatáról, melynek értelmében a minimálbér összegéig legalább, valamint a minimálbérnek megfelelő nyugdíj összegéig teljes mértékben mentesülnének az érintettek bármilyen letiltástól. Meg kell védeni ezeket az emberek a járványügyi helyzet alatt – fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, a végrehajtások áldozatain az Orbán-kormány a bankokkal kötött 2015-ös paktum miatt nem segít, amelyben a kormányzat azt vállalta, hogy nem terheli a bankszektort. Megfeledkezve eközben egy több százezres, alacsony jövedelmű tömegről, akiknek letiltanak a minimálbéréből, -nyugdíjából akár 50 százalékot is.

A vírushelyzet alatti túlélésük a faktorcégek kegyétől függ
– figyelmeztetett Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik a letiltások leállítása mellett tovább is arra szólít fel, hogy ne lehessen úgy kilakoltatni valakit, hogy nincs biztosítva utána a lakhatása.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Miközben a Fidesz csúcsra járatta a migrációs hisztériát, százezrével telepített be idegeneket

Tette ezt első körben a feltételezhetően nettó korrupciós csatornaként működő letelepedési kötvény-üzletággal, az utóbbi pár …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: