Otthon / Egyéb / Müller Cecília szerint jó a magyar járványügyi helyzet

Müller Cecília szerint jó a magyar járványügyi helyzet

A tisztifőorvos azt is elmondta, hogy meglátása szerint Magyarország a második hullám lefelé tartó szakaszában van. 

Igaz, ha figyelembe vesszük, hogy az ország legismertebb standuposa az első hullám idején hány alkalommal gondolta úgy, hogy átléphetünk a tömeges megbetegedések szakaszába, vagy arra, hányszor nyilvánította ki, hogy elhagytuk az első hullámat, akkor túl nagy jelentőséget nem érdemes tulajdonítanunk jóslatainak.

müller

“Az elmúlt 24 órában ezer alatt volt a regisztrált fertőzöttek száma, és csökkent az elhunytak száma is” – jelentette ki Müller az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, a kedvező tendencia azzal is alátámasztható, hogy magasabb a gyógyultak száma (230 ezer), mint az aktív fertőzötteké (110 ezer fő). Már csak az a kérdés, mennyire lehet hinni a kormánytól érkező adatoknak…

“Hazánk mindig élen járt az oltóanyagok kifejlesztésében és kutatásában, korábban pedig gyártásában is” – jegyezte meg Müller. Azt nem tudni, ennek mi köze van ahhoz, hogy a kormány szerint bízni kéne a leginkább az átláthatatlan szóval jellemezhető kínai és orosz oltóanyagban, mindenesetre a tisztifőorvos mindezt azzal kapcsolatban látta érdemesnek megemlíteni, hogy meglátása szerint sok téves információ kering a vakcinákról.

Nem véletlenül ilyen jó a magyar járványügyi helyzet

– tette hozzá a tisztifőorvos, akinek feltételezhetően nem szóltak, hogy a második hullám alatt egy jelentős időszakban népességarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban, vagy arról, hogy a kormány felkészületlensége, és a valódi segítségnyújtás hiánya miatt százezrek lettek munkanélküliek, és teljes szektorok állnak a csőd szélén.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: