Otthon / Friss hírek / Átlátszó: kidobják a fel nem használt vakcinákat

Átlátszó: kidobják a fel nem használt vakcinákat

“Oltási terv láthatóan nincs, aki ügyesebben informálódik az jut oltáshoz. A mi osztályunk például úgy értesült az oltások megkezdéséről, hogy meghallottuk, hogy a mellettünk lévő épületben már oltanak,” mondta az Átlátszónak egy név nélkül nyilatkozó budapesti orvos. Szerinte további probléma, hogy “úgy tűnik, nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott vakcinákkal.”

“Az oltóközpontban láthatóan nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek. Mi azt szerettük volna például, ha az osztályunkon fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait beoltathatnánk ezekkel a maradék vakcinákkal. Egyikre sem volt mód, az oltóközpontban dolgozók retorziótól tartva semmiben nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, még akkor sem, ha ez több adag oltóanyag kidobását jelenti,”

mondta. Azt, hogy például az orvosok családtagjai kapják meg, azzal utasították el, hogy azt nem lehet leadminisztrálni. Az Átlátszó január óta többször kérdezte az Operatív Törzset, hogy mi lesz a naponta megmaradó oltásokkal, milyen eljárásrendet kell az oltóközpontoknak követni, választ egyszer sem kapott. Müller Cecília a keddi tájékoztatón a HVG kérdésre válaszolva azt mondta, hogy

“őszintén remélem, hogy nem marad meg oltás.”

Az oltóközpontokat arra utasította, hogy a rendelkezésre álló vakcinamenyiségnél több embert szervezzenek egy-egy oltónapra, hogy biztosan elhasználják a szert.

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: