Otthon / Friss hírek / Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége

A szervezet korábbi nyilatkozatokra alapozva írta azt a tagjainak, hogy május közepe előtt nem nyithatnak ki a hotelek és a vendéglátóhelyek. Miután a Kormányzati Tájékoztatási Központ és a Magyar Turisztikai Ügynökség is nekik ment ezért, visszavonták a tájékoztatójukat.

Pünkösdig fennmaradhatnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások – írta tagságának küldött levelében a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a kormányzati kommunikációra és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatására alapozva. Flesch Tamás, a szervezet elnöke a hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy valóban küldtek erről levelet a tagjaiknak, és hozzátette: „A jelenlegi helyzet alapján erre a forgatókönyvre van a legnagyobb esély. Egyelőre nehezen képzelhető el, hogy ez másként lesz.”

Kedd estére azonban visszavonta a tájékoztatást az MSZÉSZ. Az MTI szerint közleményében Flesch Tamás ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) aznapi cáfolatával indokolta. A KTK ugyanis korábban „alaptalan, felelőtlen rémhírnek” nevezte, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttemeknek, a kormány nem hozott olyan döntést, amely szerint a szigorú zárást egészen addig fenn kellene tartani.

Az (MSZÉSZ) a KTK közleménye után megjelent új kommünikéjében már azt írta: a vonatkozó kormányrendelet értelmében a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal. A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások.

A Magyar Turisztikai Ügynökség is kiadott egy, a KTK-éval szinte megegyező szövegű közleményt azután, hogy megjelent az MSZÉSZ eredeti tájékoztatójáról szóló hír. Holott az azzal kapcsolatos megkeresésünkre korábban még azt válaszolták:

bíznak abban, hogy legkésőbb nyáron a teljes turizmus újraindul és ha a járványhelyzet engedi és a korlátozó intézkedések lehetővé teszik, a belföldi forgalom akár már hamarabb is indulhat.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: