Otthon / Friss hírek / A vidéki presszók tönkremennek, míg a kaszinótulajok gazdagodnak

A vidéki presszók tönkremennek, míg a kaszinótulajok gazdagodnak

Magyar Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint szomorú és elfogadhatatlan, ami a vendéglátósokkal és az ágazatban dolgozó alkalmazottakkal történik. Sajtóközleményében kitér rá, hogy

az érintettek többségéhez még az a csekély kormányzati segítség sem érkezett meg, ami novemberre volt számukra beígérve. Pedig a baj óriási, többségük az utolsó tartalékokat éli fel, sokuk pedig kénytelen volt végleg bezárni, hiszen az újranyitáshoz sincs már elegendő forrása. Mindezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy – a várható retorziók ellenére is – már 130 vendéglátóhely jelezte, hogy kinyit februárban. Senkit nem biztatunk szabálysértésre, de teljes mértékben megértjük az elkeseredettségüket, azonnali és hathatós segítséget követelünk a bajba jutottaknak.

Magyar úgy látja, hogy egy felelős kormány nem taszíthatja saját állampolgárait, vállalkozórétegét olyan döntési kényszerhelyzetbe, hogy választania kelljen a törvényesség vagy a totális tönkremenetel között. Mint írja, az indulatokat tovább korbácsolja a rengeteg ellentmondás, ami a hatalom döntéseit átszövi.

Eszméletlen, hogy miközben emberek tízezrei mennek tönkre, addig sokadrendű, a válságkezelés szempontjából lényegtelen dolgokra csoportosítanak át százmilliárdokat, és minden eddiginél pofátlanabb módon tömik tele saját strómanjaik, családtagjaik zsebeit.

Végtelenül igazságtalan, hogy miközben a családi vállalkozások ellehetetlenülnek, addig a kaszinók és a multinacionális bútoráruházak nyilvános éttermei üzemelhetnek – zárja a sajtóközleménye sorait a politikus.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rendszerszintű technikai problémák miatt ideiglenesen leállították a tömeges oltást

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújának legfontosabb részeként a miniszterelnök közölte, hogy problémák vannak a tömeges oltással. A gond …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: