Otthon / Friss hírek / Mészárosék egy svájci céggel közösen gyártanak majd vasúti kocsikat

Mészárosék egy svájci céggel közösen gyártanak majd vasúti kocsikat

Szándéknyilatkozatot írt alá a svájci központú Stadler Rail Group és a Mészáros Csoport közös vegyesvállalat létrehozásáról – közölte a két cég közös közleményben kedden az MTI-vel. A Mészáros Csoport Mészáros Lőrinc tulajdona, melyhez a felcsúti milliárdos nagyobb cégei tartoznak. A tájékoztatás szerint a magyarországi telephellyel működő svájci-magyar vegyesvállalat fő profilja a tervek szerint vasúti teher- és tartálykocsik gyártása lesz hazai és nemzetközi piacokra.

A közös vállalat 2023-ig megközelítőleg 500 magyarországi munkahely megteremtését célozza meg és a magyarországi egyetemekkel duális képzési modell és program bevezetését is elő kívánja mozdítani

– írják a közleményben.

A Stadler Rail Group Magyarországon eddig összesen 195 vasúti járművet értékesített, az utasok FLIRT típusú alacsonypadlós- és KISS típusú emeletes villamos motorvonatairól, illetve a jövő évben forgalomba álló Citylink traim-train járműveiről ismerhetik.

Az MTI közleménye arról ír, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó „V-Híd Zrt. az elmúlt öt évben csaknem 6 milliárd forintot fordított beruházásra, eszközök és gépek beszerzésére. A svájci-magyar közös vállalat létrehozásával a V-Híd Zrt. beszáll a vasúti járműipar piacára, bővülő tevékenységének köszönhetően pedig a régiós vasútipar megkerülhetetlen szereplőjévé kíván válni.”

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rendszerszintű technikai problémák miatt ideiglenesen leállították a tömeges oltást

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújának legfontosabb részeként a miniszterelnök közölte, hogy problémák vannak a tömeges oltással. A gond …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: