Otthon / Barcsi hírek / Kórházi laborfelújítást közösségi adakozásból, NER-es uradalmat állami bankhitelből? Avagy tényleg hol a pofátlanság határa?

Kórházi laborfelújítást közösségi adakozásból, NER-es uradalmat állami bankhitelből? Avagy tényleg hol a pofátlanság határa?

Ezzel a címmel adott be Kásler Miklós miniszterhez írásbeli kérdést a dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője.
A Barcson élő, de nagyatádi származású Ander Balázs ezt írta:
“A Nagyatádi Kórház laborját emberemlékezet óta nem tatarozták. Egyes információk szerint talán 10 éve történt egy festés, mert a lapostető beázott. Talán nincsenek annyira szem előtt, de az ottani dolgozók is megérdemelnék a normálisabb munkakörülményeket, hiszen tevékenységük elengedhetetlen ahhoz, hogy az egészségügy jól működjön.”
A néppárti Jobbik alelnöke így folytatta levelét:
“Ennek ellenére a magyar állam mégis szűkmarkúan bánik velük, ami nem csak a bérekben, hanem a felújítás elmaradásában is megnyilvánul. A helyzet javítása érdekében – a Nagyatádi Kórház laborjának tatarozására – közösségi gyűjtést kezdeményezett a Nagyatádi Baptista Gyülekezet és a Békevár Alapítvány.”
Ander Balázs a helyzet felvázolása után nekiszegezte  kérdéseit a miniszternek:
“Tisztelettel kérdezem Miniszter Urat, miként fordulhat elő, hogy ha európai állapotokat akarnak a dolgozók és a paciensek, akkor arra az amúgy is túladóztatott és EU-s mércével nézve szégyenteljesen alulfizetett polgároknak kell adakozásból előteremteni a pénzt, miközben egyes NERsevik előkelőségek irdatlan állami pénzekből kistafírozott sokadik feleségének a csuklóján több tíz milliónyi értékű ékszer csillog? Tisztelettel kérdezem, juttatnak-e állami forrásokat a Nagyatádi Kórház laborjának felújítására, s ha igen, akkor mikor, és mekkora összegre számíthatnak a renoválást óhajtó dél-somogyi emberek?”
Emlékezetes, az új Rogán-feleség családjának másfél milliárd forintos banki segítséggel megtámogatott nagybirtokszerző akciójának lelepleződése után sorra bukkantak fel azok a cikkek a médiában, amelyek arról szóltak, hogy a Rogánnál 20 évvel fiatalabb hölgy 20 millió forintos órát és 30 milliós karperecet hord.
(Persze olyan magyarázkodásra is fel vagyunk készülve, hogy valójában csupán bóvli kínai hamisítványokról van szó, és szó sincs semmiféle esztelen urizálásról…)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szijjártó: Sikeresnek bizonyult a kanyarban előzés

Újabb, 30 milliárdos versenyképesség-növelő támogatási program indulását jelentette be a külügyminiszter. A versenyképesség növelésére irányuló …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: