Otthon / Egészségügy / A lakosságarányosan számított halálozási adatokban Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat
Budapest, 2020. december 12. Védõfelszerelést viselõ ápolók és orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én. MTI/Balogh Zoltán

A lakosságarányosan számított halálozási adatokban Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat

Kedden a lakosságarányosan vett halálozási adatok terén Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat – számolt be a 444.hu a globális koronavírus-adatokat összesítő Our World in Data oldalán látható grafikon alapján.

A grafikon szerint Magyarország már a tizedik helyen van a lakosságarányos halálozásban. Az Our World in Data egymillió lakosra vetítve nézte az áldozatok számának arányát, Magyarországon 1 572 áldozat jut ennyi lakosra, míg az Egyesült Államokban 1 560.

Hozzáteszik: a New York Times adatoldalán is beérte Magyarország az Egyesült Államokat. Ott százezer lakosra vetítve nézik az áldozatok számát, és a két ország március 2-án ugyanúgy 155-155 áldozatnál tartott. A lista legelején két törpeállam, Gibraltár és San Marino áll, majd Csehország, Belgium, Szlovénia, az Egyesült Királyság, Montenegro, Olaszország és Portugália következik, közvetlenül utánuk pedig már Magyarország.

Szerdára további romló adatok érkeztek: az elmúlt 24 órában 4211 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 439 900-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 136 beteg, így az elhunytak száma 15 324-re emelkedett.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: