Otthon / Friss hírek / Gyöngyösi: Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból

Gyöngyösi: Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció szerdai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását –jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Gyöngyösi Márton, európai parlamenti képviselő, illetve a Jobbik elnökhelyettese Facebbok-posztjában minderre úgy reagált:

Orbán újabb lépést tett afelé, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból.

A jobbikos politikus felidézte, amikor 2019-ben a Jobbik azt mondta, az európai választás tétje az, hogy Orbán kilépteti-e Magyarországot az Európai Unióból (EU), sokan legyintettek. Ma azonban azt látjuk, hogy a Fidesznek távoznia kell az EPP-ből, mert – mint fogalmaz Gyöngyösi – sorozatosan megy szembe minden európai értékkel.

Nem tiszteli a demokráciát, manipulálni próbálja a választásokat, semmibe veszi az embereket és gyalázza Európát. Sajnos az elmúlt két évben Magyarország öles léptekkel indult el kifelé az Unióból és közeledett az ázsiai diktatúrák világához. A Fidesz távozása az EPP-ből jól mutatja Orbán Viktor értékválasztását: neki nem számít, hogy az évszázad legnagyobb válsága idején a legtekintélyesebb pártcsalád tagjaként tárgyalhasson. Nem számít neki Magyarország érdeke, és a magyar emberek jóléte sem. Neki az számít, hogy senki se merészeljen kritikát megfogalmazni diktatórikus törekvéseivel szemben

– vélekedik Gyöngyösi.

A politikus úgy értékeli, a mai nap Orbán Viktor gigantikus bukásának napja, hiszen meglátása szerint végleg elvesztette minden esélyét arra, hogy az európai politika meghatározó embere legyen.

Most sértődötten alighanem ismét szélsőséges, Európa-ellenes barátaihoz és keleti diktátor cimboráihoz fordul majd. Mi, magyarok azonban nem szeretnénk ezen az úton vele tartani. Mi nem szeretnénk elhagyni az Európai Uniót

– hangsúlyozta Gyöngyösi.

A jobbikos politikus ugyanakkor reméli, a szerdai eset után az EPP is levonja majd a megfelelő következtetéseket: azt, hogy aki nem tartja tiszteletben közös értékeinket, nem fog tartózkodni az újabb és újabb vörös vonalak átlépésétől sem. Végső soron pedig egész Európát gyengíti.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: