Otthon / Friss hírek / A virágboltosokra hervadhatnak a nőnapi csokrok, esetükben Stummer keddre tolná a zárás kezdetét

A virágboltosokra hervadhatnak a nőnapi csokrok, esetükben Stummer keddre tolná a zárás kezdetét

Ilyen rövid idő alatt – különösen nőnap előtt – nem lehet felkészülni a zárásra – ez derül ki a virágárusok véleményéből. A 24.hu-nak Boros Attila, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozások Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke nyilatkozott azt követően, hogy a kormány bejelentette, néhány kivétellel minden üzletnek be kell zárnia március 8-ától két hétre.

Boros a portálnak azt mondta,

csak nőnapon realizálni lehet egy gyengébb januári teljes forgalmat.

A virágkereskedők azt sem tudják, a webshopos kiszállítást engedélyezi-e a kormányzat.

A lap megszólaltatott egy XII. kerületi virágárust is, aki így nyilatkozott:

Ha csak egy héttel korábban tájékoztatnak bennünket már felkészültebbek lehettünk volna, és nem vásárlunk nagy mennyiségű romlandó árut megtakarításainkból. Amennyiben nem történik változás, akkor az okozott kár a kormány lelkén szárad, mivel az ő hibás tájékoztatása miatt vállalták a kockázatot az emberek és vásároltak nagy mennyiségű árut.

Rámutatott, a döntés a beszállítókat is súlyosan érinti, mivel sok kertész eleve úgy ülteti el a virágait, hogy nőnapkor tudja leszedni őket. Miután a virágkötők nem tudják eladni a virágaikat, így jó eséllyel sokan át sem veszik majd a megrendelt árut, vagy nem vásárolnak. Ezzel még egy iparág kerül veszélybe – sorolta az okozatokat a kereskedő.

A fentiek miatt Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője az operatív törzshöz fordult azzal a kéréssel, hogy a nőnapra tekintettel a virágárusokra csak keddtől vonatkozzon a bejelentett kötelező boltzár.

Az ellenzéki politikus a fenti Facebook-posztja alatt hozzászólásában – nem kevés malíciával – megjegyezte:

Mondhatnám, hogy a miniszterelnökkel ellentétben én nőügyekkel is foglalkozom, de ez nem csak nőügy, hanem sok család megélhetése is.

Mint ismert, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtök délelőtt jelentette be, hogy hétfőtől két hétre – kevés kivétellel – bezárnak az üzletek, szolgáltatók is. A kivételek közé fognak tartozni a gyógyszertárak, benzinkutak, élelmiszerboltok, drogériák, dohányboltok és bankfiókok.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ nemrég azt közölte, a részletes szabályokat pénteken ismertetik.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: