Otthon / Friss hírek / Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Az emberi erőforrások minisztere szerint ki kell alakítani egy olyan országos rendszert, ami alkalmas a további járványok elleni védekezésre.

Nagyinterjút adott a Magyar Nemzetnek az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós hosszan beszélt a koronavírus-helyzetről, az oltásokról, az egészségügy átalakításáról, valamint arról is, hogy a minisztérium következő feladata az lesz, hogy felkészüljön az esetleges további járványokra.

Ehhez egy külön járványügyi rendszert terveznek kialakítani, a védekezést a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a területi hatósági rendszer biztosítaná. Lényege, hogy gyors és hatékony legyen a járványügyi fellépés, megfelelő egészségügyi kapacitás álljon rendelkezésre, biztosított legyen a hatósági feladatok ellátása, a döntéshozók tájékoztatása, a képzés, ellenőrzés, valamint szoros legyen az együttműködés a fertőző betegségek egészségügyi ellátórendszerével.

Ezek a feladatok két országos intézet, az Országos Infektológiai Intézet és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet vezetésével, országos hálózattal valósíthatók meg – tette hozzá.

Kásler az idei érettségiről is beszélt, mely „egyértelműen a járványhelyzet alakulásától függ”, de a jelenlegi terv szerint mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgákat megtartják.

„A tantermi oktatás visszavezetése nincs napirenden, azonban akár egyéni, akár kiscsoportos felkészítésre lehetőség van” – mondta.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: