Otthon / Dél-somogyi hírek / Mi a helyzet a dél-somogyi COVID fronton?

Mi a helyzet a dél-somogyi COVID fronton?

A kormány az egészségügyi válság megoldása helyett a hivatalos adatok eltitkolásába és a folyamatos kamuzásba öli a forrásokat. De Ander Balázs kiszedi belőlük az igazságot, mert itt emberek életéről van szó.

Az egész országban hatalmas káosz uralkodik a járványügy felett. Az egészségügy a törésponton van, az oltási rendszer sorozatosan bedől, miközben Orbán Viktor és csürhéje papagájként ismétli, hogy minden rendben.

DE A VAK IS LÁTHATJA, HOGY NINCS. ARRÓL NEM IS BESZÉLVE, HOGY A TÉRSÉGBEN KIDERÜLT, A KORMÁNY EGYENLŐTLENÜL OSZTJA SZÉT AZ OLTÁSOKAT.

Ander Balázs dél-somogyi képviselő ezért utánajár, hogy mi van az ügy hátterében.

“Írásbeli kérdéssel fordultam az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklóshoz annak érdekében, hogy az átoltottság vidékünkön is elérje az országos átlagot!”

NAGYATÁDON UGYANIS JÓVAL KEVESEBBEN KAPNAK OLTÁST, MINT AZ ORSZÁG TÖBBI RÉSZÉN.

„Döbbenetes sajtóhír látott napvilágot, amely szerint az országos 17%-os átoltottsággal szemben a dél-somogyi Nagyatádon – amely más vonatkozásban (gondoljunk csak a turisztikai források elképesztően igazságtalan elosztására) sorra-rendre szenvedi el a brutális kormányzati arculcsapásokat – csupán 11-12%-os ez a koronavírus-járvány megfékezése szempontjából roppant fontos mutató.”

Nem lenne meglepő, ha politikai indíttatásból hanyagolnák el a térség lakosságát.

“Noha a független polgármester által irányított városban is magyar állampolgárok, nem pedig másodrendű lakosok élnek, sokszor érzik úgy az ottani polgárok, hogy a kormányzat cserben hagyta őket. Az oltakozási hajlandóság esetleges alacsony voltával nem lehet magyarázni az alacsony átoltottságot, hiszen a megkérdezett nagyatádi orvosok szerint folyamatosan telefonálnak az emberek, még betegségeikre is hivatkoznak, és mindenképpen oltást szeretnének.”

“Egyikük így nyilatkozott: „ Majd’ megölnek bennünket, hogy ők mikor kerülnek már sorra, de hát a sorrendről nem én döntök. Tegnap legalább 10-15-en hívtak, még este otthon is hatan.” Különösen szörnyű és megmagyarázhatatlan mindezzel szembesülni, amikor tudjuk, hogy a hazai megyék sorában Somogy fertőzöttségi mutatói igen rossz helyen állnak, s az elmúlt hetek adatai alapján megyénkben mostanra négyszer rosszabb a helyzet, mint például a szomszédos Zalában.”

“Tisztelettel érdeklődöm tehát, hogy miért nem jut a nehéz helyzetben lévő Nagyatád, illetve az ott élő emberek számára arányait tekintve legalább annyi vakcina, mint amennyi megfelel az országos átlagnak.”

“Kérem továbbá Miniszter Úr sürgős és hathatós beavatkozását ennek a felfoghatatlan és elfogadhatatlan anomáliának a megszüntetése érdekében!”

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: