Otthon / Barcsi hírek / ANDER KI AKARJA DERÍTENI, HOGY KÉSZ ÁTVERÉS SHOW-E A 68-AS ÚT FELÚJÍTÁSÁNAK BEHARANGOZÁSA

ANDER KI AKARJA DERÍTENI, HOGY KÉSZ ÁTVERÉS SHOW-E A 68-AS ÚT FELÚJÍTÁSÁNAK BEHARANGOZÁSA

A dél-somogyi ellenzéki országgyűlési képviselő, Ander Balázs írásbeli kérdéssel fordult az utakat felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz a 68-as út felújításával kapcsolatban.

A 68-as út roppant fontossággal bír a perifériára szorított Belső- és Dél-Somogy életében. Éppen ezért reméljük, hogy nem csupán április 1-jei tréfa volt az a sajtóhír, amelyik arról adott tudósítást, hogy: „Megkezdődött a 68-as út felújítása Barcsig”.” – kezdi levelét a nagyatádi származású, Barcson élő honatya.

Némi gyanúra adhat azonban okot az a pár nappal korábbi információ, amely szerint idén kevesebb mint 40 kilométernyi út újulhat meg a megyében. Ez – tekintve a somogyi úthálózat hosszát és annak leromlott állapotát – azt jelentené, hogy ilyen csigalassúságú felújítási tempó mellett az amortizáció kétszer olyan gyors lenne, mint a hibák kijavításának üteme. Természetesen tősgyökeres somogyi lokálpatriótaként mindazonáltal bízom benne, hogy az első hír az igaz, s végre jut némi figyelem Somogyország elmúlt évtizedekben magára hagyott, módszeres kormányzati nemtörődömséggel súlyos társadalmi-gazdasági helyzetbe sodort déli része számára is.” – folytatta a Jobbik alelnöke.

Ander Balázs ellenzéki országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Schanda Tamás államtitkár úr szerint az érintett körzetek egyéniben megválasztott kormánypárti képviselői „rengeteget és kitartóan” küzdöttek azért, hogy a projekt megvalósulhasson.

Szászfalvi László, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője

Az ITM vezető politikusa kíváncsivá tett. Tizenegy esztendeje kétharmaddal kormányoznak, ha szükségét érezték, akkor társadalmi-szakmai-politikai egyeztetést nélkülözve, kivételes eljárásban, akár egy nap alatt is keresztülverték az Országgyűlésen, amit kigondoltak. Az elmúlt időszakra jellemző uniós pénzeső sem nehezítette a dolgukat, hiszen volt és van minden olyasmire forrás, amit Önök fontosnak tartanak. Tízmilliárdokat felemésztő vadászati kiállítástól kezdve, színvonaltalan másodosztályú focicsapatok stadionjaiig. A statisztikai adatok jó részét Önök állítják elő, így nyilván az sem volt titok, hogy Somogy megye déli fertálya milyen iszonyatos gondokkal küszködik, mennyire le vagyunk maradva még a magyar átlagtól is (gazdasági teljesítmény, átlagbérek, demográfiai mutatók stb. tekintetében)

Akkor ki és mi ellen kellett hát küzdeni, hogy végre elérjen a somogyi emberek segélykiáltása a kormányzati illetékesek füléig?” – kérdezte az ellenzéki szavazatok 79%-át 2018-ban megszerző politikus.

A térség legnépszerűbb ellenzéki szereplője egy dél-somogyi polgár kegyetlenül csípős hangvételű kommentárjából is idézett beadványában. Az ironikus szavak tűpontosan rávilágítanak az álságos kormánypárti hablatyra:

A helyzet abszurditását jól érzékelteti az útfelújításért vívott heroikus harc kormányzati ellenfeleinek kilétét firtató szarkasztikus állampolgári vélemény, ami szerint az alábbiak ellen folyhatott a küzdelem: „…a közútkezelő aszfaltkeverő munkásai ellen, akik dezertálnak, a finisereket nem indítják, és minden állami akarat és rengeteg KÖZBENJÁRÁS ellenére nem akarják megcsinálni az utakat. Valószínű kizárólag a sorosista, migránspárti, vírustagadó és vakcinaelutasító útépítő munkások miatt nem történt és nem történik semmi, csak harc és küzdelem, no meg közbenjárás.”

Ander Balázs az írásbeli kérdése végén kettő pontban vár egyértelmű választ az illetékes minisztériumtól:

Tisztelt Miniszter Úr! Mind a ketten tudjuk, hogy a 68-as útért való küzdelem egyes-egyedüli ellenfele a hatalom Dél-Somogyot zárójelbe tevő mentalitása (volt). Ezért érdemi válaszait az alábbi konkrét kérdésekkel kapcsolatban várom:

1.     Mekkora forrásösszeget biztosítanak a 68-as út teljes felújítási projektjére?

2.     Mikorra fog megvalósulni a 68-as út teljes felújítása?”

Kedves Olvasóink! Amennyiben nem érkezik számonkérhető, konkrét, értékelhető válasz, tudni fogjuk, hogy az egész ismét egy kommunikációs bűvésztrükk volt. Jönnek a választások. A Fidesz érzi, hogy rezeg a léc Dél-Somogyban is. Ezért ígérgetni kell. Csakhogy a dél-somogyiaknak nem ígéret, hanem bizonyíték kell!

P. R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc cége újabb gigaprojektet nyert el

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: