Otthon / Friss hírek / Az Orvosi Kamara szerint korai a korlátozások feloldása
Austrian Chancellor Sebastian Kurz arrives to give a statement to media after talks with Bavaria's State Premier at the customs office in Bad Reichenhall, southern Germany, on the Austrian border, on October 9, 2020, amid the new coronavirus COVID-19 pandemic. (Photo by Sven Hoppe / POOL / AFP)

Az Orvosi Kamara szerint korai a korlátozások feloldása

„A Magyar Orvosi Kamara elnökségének határozott álláspontja, hogy a korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs”

– olvasható a MOK közleményében.

Korainak tartják a nyitást, és szerintük nem az oltottságot kéne alapul venni, hanem a járványadatok javulását. A rendelkezésre álló adatok alapján kedden ismét megdőlt a fertőzésben elhunytak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma nem csökken, és egyre több a kórházba kerülő beteg. A kamara szerint még jó esetben is csak a harmadik hullám platóján vagyunk.

Arról, hogy milyen védelmet nyújt egy adag vakcina, ebben a cikkben írtuk bővebben.

Kihangsúlyozzák, hogy a valós védettség a legtöbb vakcina esetében a 2. adag után több nappal alakul csak ki, viszont az eddig beoltottak nagy része csak az első adagot kapta meg.

„Minden ennél korábbi időpontban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt”

– írják.

Bár a boltok hosszabb nyitvatartását és a vásárlószám korlátozását jó iránynak tartják, a szolgáltatások és az iskolák nyitását még korainak tartják. Épp ezért arra kérik az embereket, hogy a lazítások ellenére ne változtassanak az eddigi szokásaikon, még ha most lehetőségük is nyílt rá.

„Továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat. Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl!”

telex.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: