Otthon / Friss hírek / Meglepődnél, ha azt mondanánk, a foci miatt nyitotta ki Orbán az országot?

Meglepődnél, ha azt mondanánk, a foci miatt nyitotta ki Orbán az országot?

Ha a kormány titkolózik, nem ad megfelelő tájékoztatást, elindulnak a találgatások. Ráadásul Orbán foci- és közpénzmániája még inkább ráerősít arra a feltételezésre, hogy csak a foci-EB miatt nyitotta ki az országot.

Az oltási tervet hétpecsétes titokként őrzik, már ha létezik egyáltalán. A járványkezeléssel kapcsolatos intézkedésekkel össze-vissza kapkodnak. Az április 7-i lazításokat például előző nap késő délután jelentette be Orbán. A kórházakból kitiltották a sajtó munkatársait. Nem is válaszolnak valódi újságírói kérdésekre, lényegében csak a csicskamédiával állnak szóba.

Az ilyen veszélyes titkolózások után az embereknek nem marad más választásuk, mint találgatni.

Az egyik legaktuálisabb kérdés pedig az, miért lazított a járványügyi szabályozáson Orbán április 7-el? 

Mi pedig nem tudunk elmenni a tény mellett, miszerint április 7-ig kellett jeleznie Magyarországnak is az európai szövetség (UEFA) felé, hogy lehet-e néző a nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti meccsein.

Mint ahogy amellett a tény mellett sem tudunk elmenni, hogy Orbánnak kevés dolog fontosabb a focinál. Annál talán csak a közpénz magánosítását szereti jobban.

E két tény pedig arra enged minket következtetni, hogy Orbán bizony csak a foci-EB miatt nyitotta meg az országot. Ami az eddigi alkalmatlan döntései mellett nem is lenne olyan meglepő.

Akárhogy is, ez a lazítás nagyon sok szakértő szerint veszélyes. A 2,5 millió oltás még nagyon kevés a nyájimmunitáshoz. A szakértők szerint 80 százalékos átoltottság kellene a vírus megállításához. Ráadásul egy beoltott embernél a megfelelő védettség a második vakcina beadását követő 2-3 hét múlva alakul csak ki. Orbánék miatt pedig még az oltásellenesség is túl magas hazánkban.

Ha tényleg a foci-EB miatt lazított Orbán, akkor ismét bebizonyosodott: a felcsúti miniszterelnöknek fontosabb a hobbija, mint a magyar emberek élete.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A kukából kellett ennie a 13 éves fiúnak, miközben 2 éves öccsét ellátták a szülei, ezért féltékenységből az aknába dobta testvérét, aki megfulladt

Többszörösen minősített emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 13 éves fiatallal szemben, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: