Otthon / Dél-somogyi hírek / Mert adni jó

Mert adni jó

Ander Balázs országgyűlési képviselő facebook posztjában jelentette be, hogy több ezer kilogramm jó minőségű, mosott osztrák ruhák kiosztását kezdi meg a Jobbik Somogy 2. számú választókerületben. Telefonon értük el Simon Lászlót a háromfai alapszervezet elnökét és Raczkó Gábor háromfai Jobbikos önkormányzati képviselőt, akik péntek délutánra szerveztek jótékonysági ruhaosztást.
Helló: Mondjanak pár szót arról, hogy miért tartották fontosnak a ruhaosztást?
Raczkó Gábor önkormányzati képviselő: 2019.óta vagyok önkormányzati képviselő Háromfán. Születésem óta Háromfán élek. Fontos számomra a falu jövője. Látom és tapasztalom napi szinten a nélkülözést, a szegénységet. Mint önkormányzati képviselő úgy gondolom minden háromfait képviselek, akik hozzám fordulnak segítségért és tanácsért azoknak lehetőségeimhez mérten segítek. A mai jótékonysági ruhaosztás nagy segítség volt sok család számára, így örömmel vettem Ander Balázs országgyűlési képviselő által felajánlott és eljuttatott ruhák kiosztását.
Simon László alapszervezeti elnök: 11 éve vagyok a Jobbik tagja, számos karitatív akción túl. Kötelességünk segíteni az embereken politikai hovatartozás nélkül. Sajnos sok családnak a csekkek feladása is óriási problémát jelent, a munkahelyek hiányáról jobb ha nem is beszélünk. Mindezen okok miatt örömmel vállaltuk Raczkó Gáborral barátommal az adomány kiosztását, melyben feleségem is segítségünkre volt.
Helló: Milyen módon és formában történt a ruhaosztás?
Raczkó Gábor önkormányzati képviselő: Úgy gondoltuk, hogy a facen, valamint a hírdetőtáblákra elhelyezett plakátokkal értesítjük a háromfaiakat. Nem választottuk ki, hogy kinek adunk, hanem bárki jöhetett akinek szüksége volt segítségre.
Simon László alapszervezeti elnök: Mielőtt még támadást kapnánk a ruhaosztás az ideiglenes védelmi intézkedések általános szabályainak betartása szerint történt, mely alapján a közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki a 1.5 méter távolságot tartotta és maszkot viselt olyan módon, mely az orrot és a szájat is eltakarta. Nem volt csoportosulás, 5 fős turnusokban válogathattak az érdeklődők a ruhákból. Hasonló módon és formában, mint mondjuk a Nagyatádi Piacon.
Helló: Milyen visszajelzéseket kaptak az adományozással kapcsolatban?
Raczkó Gábor önkormányzati képviselő: Számos pozitív visszajelzést kaptunk, de egyértelmű, hogy számos társadalmi problémára más megoldási alternatívák szükségesek. Amennyiben lehetőségünk lesz rá, a későbbiekben is szeretnénk hasonló módon segíteni a Háromfaiaknak.
Simon László: Nem új dolog, hogy a Jobbik észreveszi az kis emberek problémáját. A kormánypropaganda szerint minden szép, minden jó. Mi sajnos nem ezt tapasztaljuk. Nincsenek milliárdjaink, egyszerű hús-vér emberek között élünk, ismerjük a gondjaikat-bajaikat. Természetesen sok jó szót és biztatást kaptunk azoktól akik számára ez is nagy segítség. A következő karitatív akciónkról is időben tájékoztatni fogjuk a háromfaiakat, mert adni jó!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: