Otthon / Friss hírek / A Fidesz akkor is figyel, ha nyaralsz: Túl sok mindent tud rólunk az MTÜ

A Fidesz akkor is figyel, ha nyaralsz: Túl sok mindent tud rólunk az MTÜ

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elárulta, hogy a szálláshelyektől elképesztő mennyiségű infót gyűjtöttek be a nyaralókról. Megvásárolták pl. a mobil-cellainformációkat és a bankkártya-adatokat. Para, hogy MTÜ szerint ez nem para.

A Magyar Turisztikai Ügynökség valóban megfigyelés alatt tartja a nyaralókat?

– teszi fel a kérdést a DK-s Sebián-Petrovszki László. Az MTÜ vezér Guller Zoltán nemrégiben egy balatoni rendezvényen mesélte el, hogy még a mobiltelefonok cellainformációit és a bankkártyahasználatot is figyelik, sőt, nyomon tudják követni a külföldiek mozgását az országban. Látják a NAV online pénztárgépét is.

Azt mondják, minden szabályt betartanak – na de ki hiszi ezt nekik el? A RTL Híradó szerint

Gullerék a szálláshelyekről érkező adatok alapján minden vendégről tudják, hogy hány éves, honnan jött, mikor csekkolt be/ki, és mennyit fizetett. Ha ők tudják, akkor bizony a kormány is tudja.

Erre a spionkodásra mondják azt, hogy szerintük tök rendben van. Az MTÜ guru megejtett egy jópofáskodó sztorit is, ami inkább gáz, mint vicces: „Egyszer két óránk ment el – viccen kívül –, azt néztük, hogy az a sok angol hova megy az M3-as autópályán, aztán rájöttünk, hogy román vendégmunkások, akik angol telefonokat használtak.”

A DK szerint ez az adatgyűjtés túlmegy azon a határon, ami a demokráciában elfogadható.

Sebián-Petrovszki szerint felmerül annak gyanúja, hogy extra sok adatot – célhoz nem kötött módon – gyűjt az Ügynökség, rajtuk keresztül pedig a magyar kormány. A DK tudni akarja:

Ki engedélyezte az adatgyűjtést? Mihez kezdenek ezekkel az érzékeny információkkal, mennyit költöttek a projektre? Mi, európai magyarok elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kémkedést, és visszautasítjuk, hogy egy állami cég ilyen érzékeny adatokat tároljon és használja azokat!

Miután kicsengettünk egy raklap pénzt az egyre dráguló, lassan csak Mészároséknak megfizethető Balatonon, még azt is le kell nyelnünk, hogy ezek itt megfigyelnek. Sehol sincs már nyugtunk a Fidesztől.

delsomogy.ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Mészáros Lőrinc cége újabb gigaprojektet nyert el

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: