Otthon / Egyéb / Tiborcz az új Mészáros: Mérhetetlen vagyonok érkeznek Orbán vejéhez

Tiborcz az új Mészáros: Mérhetetlen vagyonok érkeznek Orbán vejéhez

Süllyed a hajó, a patkányok menekülnek, a nagykutyák pedig igyekeznek minden mozdíthatót beleszórni a mentőcsónakokba. A marakodás már ott tart, hogy a főnök úr családja a többiektől vesz el – ha szerencséje van a magyaroknak, mind odavesznek.

Ha van valami, amit a magyar ember ismer, az az adósság. Ez különösen igaz volt az elmúlt másfél évben, számtalan család és vállalkozás kénytelen volt hiteleket fölvenni ahhoz, hogy túléljék a válságot. De a Fidesz krémje ebben is az első.

Tiborcz István, az Orbán-család kedvenc vejének cégeit például 55 milliárd állami; és több tízmilliárdos különféle óriáshitelek terhelik.

Ez persze nem elég neki ahhoz, hogy lelassítson, hiszen a miniszterelnök vejeként és strómanjaként neki kivételezett helyzete van.

A BDPST-csoport adósságainak töredékébe is belerokkanna egy átlagos magyar cég. Nem úgy Tiborczékat, akik vígan vásárolják fel a NER-es haverok szebbnél szebb ingóságait. A Fidesz háza táján tényleg van családtámogatás, csak az egyedül az Orbán-család számára érhető el.

Tiborcz és a körülötte legyeskedő strómanok egyre nagyobb mennyiségű magyarországi vagyont halmoznak fel – nézzük meg az utóbbi idő legnagyobb beszerzéseit.

Szállodabiznisz

Nemrég a BDPST Group megvásárolta a belvárosi D8 hotelt, az előkelő, 137 szobás komplexum azonban nem volt olcsó. Azaz dehogynem, hiszen a Mészáros-féle MKB 18,375 millió eurós kölcsönt adott nekik kényelmes költekezésre. Ez a 6,5 milliárd forintos zsebpénz és a D8 hotel csak a kezdete annak a hotelvásárlási láznak, amit Tiborczék lefolytattak.

A TELJESÉG IGÉNYE NÉLKÜL:

  • Hotel Dorothea, a D8-tól egy kőhajításnyira – 40,14 milliárdos hitel a Takarékbanktól.
  • A Szabadság-téri Adria-palota – 3,03 milliárdos kölcsön a Budapest Banktól.
  • A turai kastély megbecstelenítéséből született Botaniq – 2,31 milliárdos hitel a Gránit Banktól.
  • Az Andrássy úti Alice Hotel – 1,5 milliárd szintén a Gránit Banktól.
Emellett a Mészáros-féle Hunguest Hotelnek meg kellett válnia a Grandhotel Galya épületétől, szintén Tiborczék javára. Már most közel 55 milliárd forintnyi kölcsönből dolgozik az Orbán-család üdvöskéje.

Napelempark-beruházások

A világítás területén Tiborcz István már korábban is botrányba keveredett, az Elios-üggyel a fél országot átverte. De nem elég neki a közvilágítás, ha tehetné, a Napot is lelopná az égről. Amíg ez nem megy, addig megelékszik a magyarországi napelem-telepek lenyúlásával.

Ezen a területen nem egyedül gazdagodik, hiszen szükség van strómanokra is. Sájer Gábor, a botrányokban úszó Elios Zrt. korábbi vezére, valamint Dicső László és Figura Ferenc sietett ebben a segítségére.

A Gyüre, Herend, Mezőberény, Keszü és Siklós települések napelemparkjaira, amelyek az ő tulajdonukban vannak, a Magyar Fejlesztési Bank darabját 4 milliárd forintnyi kölcsönnel tolta meg. Az utolsó kettőnél a Budapest Bank is segített, 1,72 milliárddal.

Szintén tőlük jött az a 12 milliárdos hitel, amely a török-magyar Polat család napelemes cégének felvásárlásához kellett.

Persze nem csak hitelből lehet gazdagodni – sokkal egyszerűbb, ha a NER nagykutyái egyszerűen odaadják a cégeiket, vagy hagyják, hogy az Orbán-család kikanyarítson magának egy húsosabb szeletet.

Az Appeninn Nyrt-ből korábban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is kiszállt, ám most hirtelen Tiborcz kedvenc ügyvédje, Hamar Endre ugrott be segíteni a cégnek, valamint hivatalos telephelyet kaptak a Pasaréti úti Equilor–BDPST-irodaházban. Így sokkal kényelmesebb a csicskáknak egyeztetni a főnökkel.

A Waberer’s International Nyrt. szállítmányozó vállalat is hasonló módon egyre közelebb kerül Tiborczhoz. Orbán egyik legdrágább tanácsadójának volt cége hirtelen tele lett tömve haverokkal és csicskákkal. A cél pedig egyértelmű: Tiborcz is a tulajdonosok között akar lenni a nemzetközi cégben.

Összegezve: hatalmas a felfordulás a Fidesz és a NER legnagyobb csicskái között. A választások közeledtével, az egyre valószínűbb bukás előtt gyorsan ki akarják rabolni az országot és egymást is.

A fideszes belharcnak pedig megint a magyarok fogják meginni a levét.

Forrás: Válasz Online

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: