Otthon / Friss hírek / Ingyen dolgoztatnák az egyetemistákat a több tízmilliárdos vadászati kiállításon
Budapest, 2015. február 12. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke a 22. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2015. február 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ingyen dolgoztatnák az egyetemistákat a több tízmilliárdos vadászati kiállításon

Az erről szóló leveleket a MATE, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem küldte ki a hallgatóknak.

Az Átlátszó egy egyetemista olvasójára hivatkozva számolt be arról, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatókat kötelezne arra, hogy végezzenek „önkéntes” munkát a több tízmilliárd forintba kerülő vadászati világkiállításon.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást szeptember 25. és október 14. között rendezik meg, az önkéntes munka október 4. és 10. között lenne.

A hallgatókat az egyetem arra kötelezi, hogy tanítási időben, a kiállítás szervezői által megszabott időpontokban segítsenek a szervezőknek a rendezvény lebonyolításában”

– írta a portál, hozzátéve, hogy az agráregyetem e-mailje alapján minden természetvédelmi mérnök alapszakos, nappali tagozatos hallgatója köteles részt venni a munkában, amennyiben másod-, vagy harmadéves.

A levélből az is kiderül, hogy a hallgatók önkéntes szerződést kénytelenek kötni a rendezvényt lebonyolító céggel, amely később az órai távollétüket igazoló papírt fog kiállítani számukra.

A rendezvény helyszínén a diákok ásványvizet és ebédet kapnak ugyan, de más módon nem kompenzálják őket az elvégzett munkáért.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: