Otthon / Egyéb / Az Orbán-család a világvégét is kibekkelné a titkos hatvanpusztai majorságában

Az Orbán-család a világvégét is kibekkelné a titkos hatvanpusztai majorságában

Úgy néz ki, Orbán Viktor tovább tervez a 20 éves (politikai) jelenléténél és maradna a kataklizma után is, legalábbis erre utal a HVG360 a világtól elzártan épülő hatvanpusztai komplexumról készült legújabb anyaga.

Bár Orbán Viktor szerint ott csak az édesapja majorsága épül, mezőgazdasági célból, a légifelvételek és a portál által megszerzett tervrajzok inkább valami újraálmodott főúri birtokról tanúskodnak. Már alapozzák egyébként a kerti tavat és a kápolnát is, és a  a bazaltkockákkal kirakott utakon eljuthatunk az orangeriehöz, amely egyébiránt a a XVII. században vált főúri divattá, reprezentációs céllal citrusféléket termesztettek benne.

Sokat segíthet az élet és/vagy a kormányzás dolgain való elmélkedésben az „elmélkedősétány”, illetve a kertbe tervezett műromok látványa is.

De nem csupán a kényelemről gondoskodtak, szinte önellátó rendszert építenek ki. A négy elkülönített bejárattal tervezett szolgálati lakások azt jelzik, hogy egy szűk stáb éjjel-nappal a birtok urainak és lovainak rendelkezésére fog állni. Építettek aggregátorházat is, hozzá 20 ezer literes gázolajtartállyal. Stratégiai jelentőségű épületekben valóban fontos, hogy biztosítva legyen a szünetmentes áramszolgáltatás, ám egy magánbirtok esetében ez nem szokás – olvasható sok más részlet mellett a cikkben.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: