Otthon / Friss hírek / Kiderült, hova kerülnek a magyar katonák által kimenekített afgán családok

Kiderült, hova kerülnek a magyar katonák által kimenekített afgán családok

A Belügyminisztérium úgy döntött, hogy a karantén lejártát követően a magyar katonák által Afganisztánból kimenekített családok a Vámosszabadi Befogadó állomásra, illetve szükség szerint a Balassagyarmati Közösségi Szállásra kerülnek, közölte Csach Gábor balassagyarmati polgármester Facebook-oldalán.

Egyúttal jelezte: minden esetben egészséges polgárok érkeznek, garantáltan koronavírus és egyéb fertőzésveszélytől mentesen.

Csach azt írta, ha úgy döntenek, a kimenekítettek érkezése Balassagyarmatra legkorábban szeptember 3-10 között várható, létszámuk a kapacitás szerint 18-22 családot jelenthet, de döntő többségben gyermekek tartózkodnak majd a szállón.

Az illegális határátlépőkkel szemben az ide érkező kimenekített családok minden tagja alaposan lenyomozott és pontosan beazonosított személy, egyikük sem harcos, vagy bűnöző, a családok felnőtt tagjai éveken át segítették közvetlenül a magyar katonai és egyéb missziós feladatokat, jól ismerik Magyarország értékrendjét, többen beszélik is nyelvünket. A szállón a családok 30 napig, illetve az idegenrendészeti ill. menekültügyi eljárások végéig tartózkodhatnak, minden ellátási költségüket a Belügyminisztérium illetékes szervei finanszírozzák

– tájékoztatott a településvezető, aki a lakosság megértését kérte, illetve hogy legyenek segítségükre „az esetlegesen fellépő álhírek, jogos és/vagy vélt félelmek eloszlatása érdekében”.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: