Otthon / Friss hírek / 18 ezer liter üzemanyagot sikkasztott el
A kép forrása: internet

18 ezer liter üzemanyagot sikkasztott el

Pontosan 18.458 litert, mindössze 8 hónap alatt. Emiatt bukott le: ilyen rövid idő alatt a több mint 7 millió forintos kár szemet szúrt. A somogyi nehézgépkezelővel szemben börtönbüntetést indítványozott az ügyészség.

Jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a munkáltatója által rendelkezésére bocsátott üzemanyagkártyával visszaélve több mint hétmillió forint kárt okozott.

Az 50 éves nehézgépkezelőként dolgozó vádlott részére a munkagépek folyamatos üzemanyagellátásának biztosítása érdekében a munkáltatója egy üzemanyagkártyát adott át, amellyel azonban a férfi 2020 júliusától kezdődően 63 alkalommal jogosulatlanul vásárolt nagyobb mennyiségű gázolajat, alkalmanként 138 és 599 liter között.

A bűncselekményre végül úgy derült fény, hogy az üzemanyagkártyát a vádlott több alkalommal felhasználta akkor is, amikor a közelben nem végzett munkát.

Lebukásáig a férfi nyolc hónapon keresztül összesen 18 ezer 458 liter üzemanyagot sikkasztott el, és ezzel 7.013.327 forint kárt okozott a munkáltatójának, mivel az általa jogosulatlanul megvásárolt üzemanyagot kannákba töltötte és később értékesítette.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

(A nyitókép illusztráció)

atadhir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: