Otthon / Friss hírek / Közel 338 milliárdért dolgozik Mészáros Lőrinc cége a déli körvasút fejlesztésén

Közel 338 milliárdért dolgozik Mészáros Lőrinc cége a déli körvasút fejlesztésén

Hónapok óta várják a Déli Körvasút legnagyobb kivitelezési pályázatának eredményét az infrastrukturális fejlesztések iránt érdeklődők: az EKR-be feltöltött dokumentumok szerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd nettó 337 milliárd 904 millió forintos ajánlatával vitte el a megbízást – írja a 24.hu.

A portál szerint Mészáros Lőrinc ajánlatában alvállalkozóként jelölte meg az öccse, Mészáros János tulajdonában lévő Híd-Tám Kft.-t, a Közgép Zrt., az egykori Simicska-ékkövet, amely mára a Mészáros-birodalom része lett, és az ugyancsak Mészáros-érdekeltség V-Híd Vagyonkezelőt is. Mellettük ugyanilyen szerepben segíti a munkát az Apáthy Endre érdekeltségében lévő, legutóbb a Lánchíd felújításával reflektorfénybe került A-Híd Zrt. és a MÁV-leányvállalat MÁV FKG Kft. is.

A kivitelezés keretében Kelenföld és Ferencváros állomások között új vágány(oka)t építenek, a meglévő vágányokat pedig felújítják.

A Közvágóhídnál és Újbudán Nádorkert néven új megállóhelyek épülnek, zajvédő-falakat húznak fel. Csaknem 13 kilométer új vágányt és 16 új vasúti kitérőt kiviteleznek, 6 új vasúti hídrendszert építenek ki.

Mint ismert, a Budapest-Belgrád vasútvonal 700 milliárd forintot visz el várhatóan. Az egyik fővállalkozó ugyancsak Mészáros Lőrincék cége, az RM International, alvállalkozónak pedig jellemzően ugyancsak Mészárosék cégeit vonták be.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: