Otthon / Egészségügy / 225 ezer 12 és 17 év közötti diák kapta meg eddig az oltást
Makó, 2021. április 15. A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők oltáshoz előkészítve a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 15-én. MTI/Rosta Tibor

225 ezer 12 és 17 év közötti diák kapta meg eddig az oltást

Már 225 ezer 12 és 17 év közötti diák kapta meg a koronavírus elleni oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Akormányzati portálon azt írták: a 18-19 éves korosztály 60 százaléka, 121 ezer fiatal már beoltatta magát. Múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást, ahol közel 47 ezer diák jelent meg. A második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok – írja az MTI.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.  Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is vonatkozik, aki esetleg még nem vette fel az oltást.

A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

napi.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: