Otthon / Friss hírek / Tényleg beszáll az állami hulladékkezelési gigatenderbe a Mol

Tényleg beszáll az állami hulladékkezelési gigatenderbe a Mol

Az olajvállalat indulása nem okoz nagy meglepetést, a nagy kérdés az lesz, kivel próbál nekiugrani a nagy feladatnak.

A Mol adott be jelentkezést a csütörtöki határidőre az országos hulladékkoncessziós kiírás első fordulóján – írja a Népszava, a lap értesüléseit az olajcég is megerősítette. Az első forduló inkább előminősítés, de feltétele a későbbi indulásnak – emeli ki a cikk.

A koncesszió tétje nagy: a kormány 35 évre a teljes hulladékgazdálkodást kiszervezi. A Mol már a kiírás előtt befutónak tűnt – a cég, amely méreténél és tevékenységi körénél fogva is alkalmas lehet a kiterjedt tevékenységre korábban nem erősítette meg az indulást, de nem is cáfolta, hogy érdeklődik a lehetőség iránt.

Ahogy a hvg360 néhány nappal ezelőtt megírta: a cég önmagában kevés lehet az évi több mint 4 milliárd tonna hulladék begyűjtésére és előkezelésére, egy ilyen feladatot jó eséllyel alvállalkozókkal tud majd elvégezni, netán más cégek bevonásával. A Népszavának arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy egyedül vagy társakkal jelentkeztek-e, de a lap iparági hírekre hivatkozva arról ír, hogy közösen pályázhattak másokkal, például a társjelöltek között lehet a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő, vagyis a kukaholding, illetve a szintén állami Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató (NHSZ) Kft., illetve az önkormányzati és magánhátterű, az elmúlt évek nagyarányú felvásárlásai nyomán immár szintén közel kétmillió hazai háztartást ellátó Vertikál is.

Az iparágban keringő nevek közül Mészáros Lőrinc csoportjánál és a Veres Tibor-féle Alteónál cáfolták indulási szándékukat – írja a Népszava.

hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: