Otthon / Friss hírek / 2050-ig titkosították, mi hangzott el Pegasus-ügyben a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

2050-ig titkosították, mi hangzott el Pegasus-ügyben a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

Határozatképes volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülése, amit a jobbikos Stummer János hívott össze, hogy kérdezzék a kormányt a Pegasus-ügyről. A meghívottak közül Pintér Sándor belügyminiszter és Völner Pál államtitkár jelent meg, Varga Judit és Benkő Tibor miniszterek nem.

Júliusban kiderült, hogy Magyarországon is használták a Pegasus-szoftvert újságírók, közéleti szereplők megfigyelésére. Bizonyítottan megfigyelték például a Direkt36 két munkatársát és Páva Zoltánt, az ellenzéki ezalenyeg.hu üzemeltetőjét. Még több, a kormánnyal szemben kritikus név szerepelt a listán, akiket potenciálisan megfigyelhettek. Ilyen volt például Chikán Attila közgazdász vagy Simicska Lajos fia. Több jel utal arra, hogy a szoftvert állami szolgálatok vethették be, de a rendelkezésre álló adatokból ezt nem lehet egyértelműen megmondani. Az izraeli gyártócég, az NSO alapvetően azt kommunikálja, hogy csakis állami szervekkel üzletel.

Szijjártó Péter korábban azt mondta, hogy “a vélelmezett adatgyűjtésről” semmilyen tudomással nem rendelkezik, Varga Judit a jogállamiságra hivatkozott, és Pintér Sándorra mutogatott mint illetékesre, aki egyszer azt nyilatkozta, hogy nem állítja, hogy a magyar állam hatóságai nem használták az izraeli kémszoftvert.

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon Januártól emelkedik a nyugdíjkorhatár Magyarországon

2022 elejétől az 1957-ben születetteknél 65 év lesz a nyugdíjkorhatár. A2014 óta folyamatos nyugdíjkorhatár újabb …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: