Otthon / Barcsi hírek / Ander: Ismét bebizonyosodott, hogy az átszavazás működik, leomlottak a falak

Ander: Ismét bebizonyosodott, hogy az átszavazás működik, leomlottak a falak

Mint ismert, Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője magabiztos fölénnyel nyerte meg Somogy megye 2. számú választókerületét az ellenzéki előválasztáson.

A végeredmény szerint

  • az MMM-LMP-Momentum által is támogatott jobbikos politikusra 2828-an voksoltak (77,52%),
  • míg ellenfelére, a DK-Párbeszéd-MSZP támogatását élvező Remes Gábor mindössze 820 szavazatot (22,48%) kapott.

Megkerestük Andert, hogy miként értékeli az eredményt, illetve hogy megtudjuk, szerinte az előválasztás, mint politikai innováció, bírhat-e mozgósító erővel, és milyen lehet hatással lehet a jövő évi országgyűlési választásokra.

A Jobbik képviselője lapunknak elmondta, Dél-Somogy ellenzéki szempontból nehéz terület, jelenleg a Fidesz-KDNP-s Szászfalvi László az országgyűlési képviselő a körzetben.

Ander szerint a különböző pártszimpátiával rendelkező választók nagyfokú bölcsességről tettek tanúbizonyságot, mivel ki tudták választani a legesélyesebb jelöltet.

Ismét bebizonyosodott, hogy az átszavazás működik. Bízom benne, hogy a jövő tavaszi választásokon is így lesz

– hangsúlyozta.

Az ellenzéki képviselő arról is beszélt, hogy bár körzetében a részvétel valamivel elmaradt az országostól, ugyanakkor folyamatosan kapja azokat a visszajelzéseket, hogy a kormányváltást óhajtó, integrálódott, dolgozó, gyermeke jövőjét a tanulásban látó cigányság hatalmas arányban szavazott rá, egy jobbikos jelöltre. “Ezek a falak már leomlottak” – mondta. “Pedig mi természetesen nem osztogattunk krumplit, és nem vásároltunk szavazatokat” – fogalmazott.

“Az én mezemet valóban Somogyország címere díszíti, hiszen pártállásra és származásra való tekintet nélkül igyekszem képviselni az összes jószándékú dél-somogyi polgárt”

– emelte ki a magyar néppárt politikusa.

Kapcsolódó: http://hellodelsomogy.hu/2021/09/30/ander-k-o-gyozelmet-aratott/?fbclid=IwAR1EwOKOO2XYRbZypAQqaC5vM3sHrTljy2FcMnY_x5SRlTgz7Z9UECmzFAw

 

 

alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megjelent az első drámai áruhiány Szerbiában

Szerbiában áruhiány alakult ki a hatósági áras kristálycukorból, szakértők szerint azért, mert az emberek pánikvásárlásokba …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: