Otthon / Egyéb / Még tovább drágulhat minden, az egekben az infláció: mit tesznek Orbánék?

Még tovább drágulhat minden, az egekben az infláció: mit tesznek Orbánék?

A legfőbb fogyasztási cikkek ára már az egekben jár egy ideje, elég csak a kenyérre, a tejre vagy a benzinre tekintenünk. Szakértők ez messze nem a vég, hanem csak a kezdet. Nehéz idők jönnek!

Ha a járványügyi intézkedésekből fakadóan nem is, de más forrásból azonban előgördültek olyan akadályok, amelyek visszavetik a gazdasági helyreállás és növekedés folyamatát

– szól a Raiffeisen Bank elemzőinek értékelése, amit a Portfolio szemlézett. A szakértők nagyon borúlátóak, Orbánék bénázása pedig csak mindezeken felül nehezedik a vállunkra.

Az elszálló infláció mindannyiunk közös problémája: szeptemberben még “csak” 5.5% volt, de az év utolsó időszakára már 6% felett lesz, sőt! Novemberben 6.6%-ra is kilőhet a pénzromlás mértéke. Azaz Orbánék egyetlen hónap alatt 6.6%-al rontják a pénzünk értékét!

És ha mindez nem lenne elég, a folyamat vége még messze van: előrejelzések szerint jövő év végén térhetünk vissza 4% köré, ami még mindig nem ideális, de a katasztrófa elkerüléséhez elég. Na de mit is jelent mindez számunkra, a bérből és fizetsésből élő kisemberek számára?

Minden drágább lesz, még kevesebbet ér majd a pénzünk!

És a folyamat még bőven nem tart a végénél. Az üzemanyagok ára már így is hihetetlen magas: a gázolaj nemrég átlépte az 500 forintos literenkénti átlagárat, a tej, a kenyér, és az áram is egyre drágább. És ne feledjük, hogy a rezsicsökkentés a cégekre nem vonatkozik, így az áram drágulása beépül a termékek árába!

Az alapanyagok hiánya, az infláció, és a kamatemelések együttesen mindent elmondanak: nehéz év vége vár ránk, és ha minden úgy alakul, ahogy várni lehet, a jövő év sem lesz könnyebb.

Akik tehetnének ellene, azok Orbánék, de ők nem tesznek eleget, vagy semmit sem. Elég csak arra gondolni, ha a kormány elengedné a jövedéki adókat, a benzin ára 250 forint körül lehetne akár már holnaptól. Mégis inkább úgy döntenek, hogy tovább nyerészkednek a mi kárunkra!

ezalenyeg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

HVG360: másfél millió forintért a Fidesz mindent tudhat az ellenzéki előválasztás győzteseiről

A HVG360 közölt egy összeállítást arról, hogy a Fidesznek és/vagy az Orbán-kormánynak nem biztos, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: