Otthon / Dél-somogyi hírek / A NUTE gyermekei 40 érmet szereztek a Mikulás kupán

A NUTE gyermekei 40 érmet szereztek a Mikulás kupán

Idén három város egyesületeinek a részvételével rendezte a nagyatádi szervezet az úszók kupáját. Ezúttal mintegy 120 versenyző állt rajthoz Marcaliban. A NUTE sportolói több mint 40 érmet szereztek.

Egy év kihagyás után rendezhette meg a Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület a 2021. évi Mikulás Kupát pénteken.

– Ez óriási örömet szerzett nekünk, hiszen a koronavírus-világjárvány megjelenését követő korlátozó intézkedések miatt tavaly, sajnos, nem volt lehetőségünk lebonyolítani a hagyományos házi versenyünket – mondta Gáspár Réka elnök. – Idén másik három egyesületet szerettük volna vendégül látni, azonban Csurgó csapata nem tudott eljönni. Ráadásul az utolsó pillanatban új helyszínt kellett keresnünk a versenyünk lebonyolításához, mivel a Nagyatádi Uszodában műszaki hiba keletkezett. Mivel sok szülő szabadnapot vett ki a verseny időpontjára, ezért muszáj volt mindenképpen a kiírt napon megrendezni a kupát. Így végül a Marcali Városi Fürdő uszodájában rendeztük meg az első, egyesületek közötti barátságos Mikulás kupát a marcali NivoMed Egyesület és a barcsi BVSE úszó gyermekeinek a részvételével.

A nagyatádi egyesületet 18 gyermek képviselte a kupán, összesen 47 rajttal. Ők összesen 12 arany érmet, 18 ezüstöt és 11 bronzot szereztek, továbbá három IV., két V. és egy VII. helyezést. A NUTE elnöke gratulált a versenyzőknek, és megköszönte a szülők, a segítők és a szponzorok támogatását.

A NUTE gyermekei 40 érmet szereztek a Mikulás kupán
A NUTE gyermekei 40 érmet szereztek a Mikulás kupán

atadhir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: