Otthon / Friss hírek / LELOCSOLTA BENZINNEL A FELESÉGÉT, MAJD FEL AKARTA GYÚJTANI

LELOCSOLTA BENZINNEL A FELESÉGÉT, MAJD FEL AKARTA GYÚJTANI

A férfinek emberölés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie. A büntetett előéletű vádlott benzinnel lelocsolta a feleségét, majd az égő cigarettájával fel is akarta gyújtani, amit a helyszínre riasztott rendőrök akadályoztak meg.

A vád lényege szerint a személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló vádlott a sértettel közel 30 éve élt élettársi kapcsolatban, amelyből öt közös gyermek született. A férfi és a nő viszonya azonban a vádlott italozása, valamint féltékeny és agresszív magatartása miatt megromlott, ezért az asszony 2021 júniusában közölte a műhelyükben tartózkodó élettársával, hogy külön akar költözni.

Az erősen ittas vádlott a sértett bejelentésétől rendkívül indulatos lett, hirtelen felkapta a közelében lévő 5 literes benzines flakont és annak tartalmát nagyrészt a sértett ruházatára, valamint hajára locsolta. Az ijedt nő tartva attól, hogy dohányzó élettársa meggyújtja az üzemanyagot, kifutott a műhelyből, majd hívta a rendőrséget és végül az utcára menekült.

A férfi a rövid időn belül kiérkező fonyódi járőrök jelenlétében, a rendőrök felszólítása ellenére égő cigarettájával a sértett felé közelített, majd azt a nőre akarta pöckölni, amit a járőrök testi kényszer alkalmazásával tudtak csak elhárítani.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő férfival szemben.

 

kaposvarmost.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: