Otthon / Friss hírek / Megkérdezték Kásler Miklóst, „hogyan viselné a vizelettartási problémákat”

Megkérdezték Kásler Miklóst, „hogyan viselné a vizelettartási problémákat”

Stummer János nem kapott érdemi választ. Arra sem, miért kell súlyos ezreket fizetni egy mandulagyulladás diagnosztizálásért.

Stummer János szerint az intézkedés kritikus helyzetbe sodort számos Békés megyei polgárt. A Békés megyei egészségügyi ellátórendszerben kialakult tarthatatlan állapotok miatt ezért arra  volt kíváncsi, mit üzen Kásler Miklós

annak a Békés megyei hölgynek, akinél tavasszal súlyos gerincbántalmak jelentkeztek, majd több hónap után nagy nehezen röntgenfelvételekkel és MR-vizsgálattal hegesedést állapítottak meg a gerinccsatornájában, és megállapították, hogy a maradandó károsodás elkerülése végett be kellene feküdnie osztályra?

Az ellátórendszerben viszont hónapokon keresztül addig passzolgatták az ügyét, amíg a gyulai kórház megfelelő részlegén a járványra hivatkozva megszüntették a betegfelvételt.

A hölgynél azóta vizelettartási problémák jelentkeztek, ez a negyvenes éveinek elején járó (!) nő Tramadollal és pelenkával él, problémái miatt kerüli a társas érintkezést, a mostani helyzet pedig orvosi vélemény szerint maradandó egészségkárosodást fog eredményezni.

Mindezt úgy, hogy „majd egyszer” újranyitják az osztályt, ami a gyógyulás lehetőségét jelentené neki.

Stummer János másik kérdésében arra várt választ az emberi erőforrások miniszterétől,miért kell egy mandulagyulladás diagnosztizálásáért súlyos ezreket fizetni?

Szintén a Békés megyei helyzet alapján várt választ arra, mit üzen Kásler annak a Békés megyei édesanyának, akinek a gyermekeinél a vírusos mandulagyulladást diagnosztizálni, így kezelni sem tudták a távgyógyításra, telefonpraxisra berendezkedett állami egészségügyi ellátórendszerben? Emiatt a magánegészségügyben kellett súlyos tízezrekért megoldást találni gyermekei egészségügyi problémájára.

Kásler miniszter nem válaszolt, Rétvári Bence államtitkár pedig mindössze annyit közölt, nincs új mondandója ahhoz képest, amit korábban közölt a képviselővel.

24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: