Otthon / Egészségügy / Európai Gyógyszerügynökség: Vészhelyzet esetén már most is lehet alkalmazni a Pfizer covid elleni tablettáit

Európai Gyógyszerügynökség: Vészhelyzet esetén már most is lehet alkalmazni a Pfizer covid elleni tablettáit

Megengedi az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az Európai Unió tagállamainak, hogy alkalmazzák a Pfizer koronavírus-fertőzés kezelésére kifejlesztett tablettáját – írja az AFP alapján a Telex.hu. Az unió gyógyszerészeti hatósága hivatalosan még nem engedélyezte a Paxlovid nevű gyógyszert, de az ügynökség közleménye szerint az omikron variáns okozta újabb hullám során, vészhelyzetek esetén már most is lehet azt alkalmazni.

A közlemény szerint olyan covid-fertőzött felnőtteknek lehet beadni a gyógyszert, akiknél fennáll a súlyos megbetegedés kockázata, és akik nincsenek lélegeztetőgépen.A Pfizer kedden közölte a legfrissebb kutatásának eredményét, amely szerint a Paxlovid hatására a kórházi kezelés és a halálozás kockázata 89 százalékkal csökken, ha a tünetek megjelenésétől számított három napon belül adják be. Ha öt napon belül kapja meg a gyógyszer egy fertőzött, akkor 88 százalékkal csökken a kockázat. Az eredmények 2246 nem oltott, a súlyos megbetegedés magas kockázatának kitett önkéntes vizsgálatán alapulnak.

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla szerint az EMA döntése azt mutatja, hogy milyen meggyőzők a Pfizer vizsgálatának eredményei.

444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: