Otthon / Friss hírek / Döbbenetes tévedés: legalább egy tucatnyi ember kapott véletlenül hat dózis vakcinát egy budapesti kórházban – Ezt közölte az EMMI az esetről

Döbbenetes tévedés: legalább egy tucatnyi ember kapott véletlenül hat dózis vakcinát egy budapesti kórházban – Ezt közölte az EMMI az esetről

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának beszámolója szerint több embert is hat adag vakcinával oltottak be a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, amire azért kerülhetett sor, mert az esetben vétkes szakdolgozó tévedésből nem hígította fel a vakcinát.

Az érintettek egészségi állapotát folyamatosan figyelik, az emberi mulasztás okozta hibával kapcsolatban pedig megtették a szükséges lépéseket, igaz, ezeket nem részletezték.

A vakcinákat ampullákban kapják kézhez az oltópontok, s minden egyes ampullában több ember beoltására elegendő oltóanyag van, amit viszont az előírások szerint hígítani kell, csak ezt követően felhasználhatók. Ez utóbbi maradt el a szóban forgó esetekben – írja a 24.hu.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: